Peste 360.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva în cele nouă zile de pelerinaj de la la Catedrala Mitropolitană din Iaşi. Potrivit organizatorilor, alte 90.000 de persoane au participat la celelalte evenimente religioase organizate de Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Este cel mai mare număr de credincioşi care participă la pelerinajul de la Iaşi de când Jandarmeria şi Mitropolia Moldovei fac asemenea raportări. 
Moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva au fost reintroduse luni dimineaţă în incinta Catedralei Mitropolitane. Decizia a fost luată după ce numărul de pelerini aflaţi la rând a scăzut semnificativ, pe fondul răcirii bruşte a vremii. Afluenţa maximă a pelerinilor a fost înregistrată sâmbătă 14 octombrie, când în culoarul de acces către raclă se aflau aproximativ 70.000 de persoane, ceea ce a generat un şir de oameni de peste cinci kilometri lungime şi un timp de aşteptare cuprins între 20 şi 24 de ore.
La Sfânta Liturghie desfăşurată sâmbătă pe pietonalul din faţa catedralei ieşene au participat, potrivit jandarmilor, 35.000 de persoane.
După Sfânta Liturghie, mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, a premiat zece persoane, între care cinci tineri cu rezultate remarcabile la olimpiadele internaţionale, dar şi cinci persoane în vârstă, care pe parcursul vieţii au fost cântăreţi în biserică.
Pe parcursul celor nouă zile de pelerinaj 641 de persoane au necesitat îngrijiri medicale, iar 56 au fost transportate la spital.
În total, au fost aplicate 246 de amenzi în valoare totală de 43.250 de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.