Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă, sâmbătă, că situaţia infecţiilor cu SARS-COV2 şi, în mod deosebit, numărul cazurilor active s-au deteriorat în ultimele zile, ca efect al măsurilor de relaxare. Arafat consideră că ”depinde de noi dacă creşterea se va menţine sub control sau nu”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Din graficile de mai jos se vede clar cum, în ultimele zile, situaţia infecţiilor cu SARS-COV2 şi în mod deosebit numărul cazurilor active s-a deteriorat. Graficul arată cum numărul cazurilor active începe să crească după o perioada mai lungă de scădere continuă. Era de aşteptat că măsurile de relaxare să ducă la astfel de situaţie însă depinde de noi dacă creşterea se va menţine sub control sau nu”, a scris, sâmbătă, pe Facebook, RaedArafat, postând mai multe grafice.

Arafat transmite că regulile de distanţare şi igienă trebuie respectate.

”Nu vă lăsaţi influenţaţi de părerile neavizate şi de dezinformările din mediul reţelelor de socializare”, a mai scris Arafat.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, sâmbătă, 275 de noi cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus în România, bilanţul ajungând la 21.679 S-au înregistrat şi 14 noi decese, numărul total fiind de 1.394.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.