Regia Autonomă de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) a anunţat că va relua, de marţi seară, furnizarea căldurii în locuinţele din Bucureşti, din cauza temperaturilor scăzute prognozate pentru zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"RADET anunţă că a solicitat ELCEN repornirea sistemului de alimentare cu agent termic pentru încălzire către consumatorii urbani din Municipiul Bucureşti începând de marţi, ora 22.00. Măsura a fost dispusă pentru a asigura confortul cetăţenilor şi condiţiile optime de temperatură în locuinţe, în următoarea perioadă, în care se anunţă scăderea temperaturilor până la 0 grade Celsius. Solicitarea a avut în vedere prognoza meteo pe următoarele 3 zile, care indică temperaturi medii sub 10 grade, în intervalul orar prevăzut de legislaţia în vigoare, precum şi numeroasele cereri venite de la cetăţeni”, au anunţat, marţi, reprezentanţii RADET.

Aceştia precizează că Regia va solicita modificarea legislaţiei astfel încât pornirea sau oprirea căldurii să se poată face în orice moment, fiind necesară "adaptarea legislaţiei actuale la noile condiţii meteorologice din ultimii ani, cu variaţii mari de temperatură între zi şi noapte, sau schimbări bruşte de temperatură de la o zi la alta, în perioadele de pornire şi oprire a sistemului”.

Potrivit RADET, lipsa încălzirii în unele blocuri după repornirea sistemului de încălzire poate fi cauzată de faptul că asociaţiile de proprietari nu doresc deschiderea vanelor aflate în subsolul imobilelor, precizând că reprezentanţii asociaţiilor trebuie să anunţe în scris acest lucru, pe site-ul regiei urmând să fie afişată o listă cu blocurile unde asociaţiile de proprietari nu doresc repornirea căldurii.

De asemenea, RADET recomandă celor care doresc reluarea furnizării căldurii deschiderea vanelor montate pe circuitul de încălzire din subsolul blocurilor şi a robineţilor montaţi pe calorifere pentru a se realiza o încărcare şi o aerisire corectă a instalaţiei de încălzire şi precizează că ar putea apărea anumite probleme în furnizarea agentului termic pentru apă caldă şi căldură, care "vor fi soluţionate cu celeritate”.

În 4 aprilie, furnizarea energiei termice pentru încălzire a fost oprită, în conformitate cu articolul 117 din Regulamentul pentru furnizarea şi utilizarea energiei termice, care precizează că "oprirea încălzirii se face după trei zile consecutive în care temperatura medie a aerului exterior depăşeşte +10°C, între orele 18.00 – 06.00“, aminteşte Regia, adăugând că excepţie au făcut spitalele, creşele, grădiniţele sau serele, unde sistarea serviciilor de încălzire s-a făcut doar la solicitarea scrisă a conducerii acestora. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.