Aproximativ 20.000 de persoane au participat, duminică seară, la Iaşi, la pelerinajul intitulat Calea Sfinţilor, racla cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva fiind purtată de către preoţi pe străzile din centrul municipiului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Racla cu sfintele moaşte a fost luată din baldachinul amenajat în curtea Catedralei Mitropolitane din Iaşi şi a fost purtată pe umeri de către preoţi pe traseul strada Cuza Vodă – strada Armeană – strada Costache Negri - Mănăstirea Trei Ierarhi – Catedrala Mitropolitană.
 
La eveniment au luat parte zeci de preoţi, între care şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, IPS Teofan. Au fost prezenţi şi reprezentanţi ai administraţiei locale şi judeţene. Potrivit jandarmilor, aproximativ 20.000 de persoane au participat la procesiune.
 
Sfintele moaşte au fost readuse în curtea catedralei ieşene în jurul orei 20.00.
 
Pelerinajul „Calea Sfinţilor” adună în fiecare an ieşeni şi credincioşi din toată ţara, precum şi preoţi atât din Mitropolia Moldovei şi Bucovinei, cât şi invitaţi din alte eparhii din ţară şi străinătate. 
 
Potrivit jandarmilor, peste 40.000 de credincioşi s-au închinat până duminică seară la racla Sfintei Cuvioase Parascheva, iar la rând aşteaptă alte câteva mii de persoane. 
 
Racla cu sfintele moaşte va rămâne depusă în curtea catedralei din Iaşi până duminică, 15 octombrie.
Alături de sfintele moaşte ale Ocrotitoarei Moldovei sunt aduse anul acesta spre închinare, de la Catedrala Mitropolitană din Arkalochori (Creta), şi sfintele moaşte ale Sfântului Andrei Criteanul.
 
Autorităţile estimează că aproximativ 350.000 de persoane vor participa în total la pelerinajul religios de la Iaşi.
 
Pe 14 octombrie va avea loc Sfânta Liturghie, slujba urmând să se desfăşoare pe o scenă amplasată pe pietonalul Ştefan cel Mare, în faţa catedralei din Iaşi.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.