Purtătorul de cuvânt al Executivului Mihai Constantin a anunţat că Guvernul a aprobat, în şedinţa de joi, un proiect de hotărâre care extinde programul de compensare cu 90% a preţului medicamentelor pentru pensionari şi astfel, de la 1 ianuarie, vor beneficia de acest lucru pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu 1.608 lei pe lună în prezent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„A fost aprobată o hotărâre care e menită să susţină accesul cât mai multor pensionari la medicamente. Guvernul a decis majorarea plafonului de venituri până la care pensionarii pot beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor. Astfel, începând cu 1 ianuarie 2024, vor beneficia de compensarea cu 90% a medicamentelor pensionarii cu venituri de până la 1.830 lei pe lună, comparativ cu pragul de 1.608 lei pe lună din prezent. Am şi o statistică pentru anul în curs. În perioada ianuarie-septembrie 2023 au fost eliberate peste 2 milioane de reţete pentru un număr de 432.525 de pensionari. Această decizie de astăzi e menită să nu scadă numărul acestor beneficieri, poate să şi îl mărească”, a explicat Mihai Constantin, la finalul şedinţei de joi a Executivului. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.