Mai mulţi deputaţi de la PSD au depus la Senat un proiect de lege care prevede indexarea cu 50% a tarifelor aferente acţiunilor sanitar-veterinare efectuate de medicii veterinaţi care îşi desfăşoară activitatea în localităţile situaţie în Delta Dunării şi Munţii Apuseni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Propunere legislativă completează art. 36 din legea nr. 160/1998 pentru organizarea şi exercitarea profesiei de medic veterinar.

„Tarifele aferente acţiunilor sanitar-veterinare efectuate conform prevederilor art. 15 din ordonanţa Guvernului nr. 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările şi completărilee ulterioare, la animalele din exploataţiile situate în unele localităţi din Munţii Apuseni şi Rezervaţia Biosferei «Delta Dunării», stabilite în baza ordonanţei Guvernului 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază sau lucrează în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, cu modificările şi completarea ulterioară, vor fi indexate cu 50% faţă de cuantumul stabilit prin hotărâre a Guvernului, în baza prevederilor art. 15² din ordonanţa 42/2004 privind organizarea activităţii sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, cu modificările completările ulterioare”, arată proiectul de lege.

Iniţiatorii argumentează că Delta Dunării şi Munţii Apuseni sunt zone mult mai dificile decât în restul ţării, fapt pentru care propun acordarea acestei indexări.

„Caracterul unic al Munţilor Apuseni şi al Deltei Dunării le dă o importanţă majoră, fapt consfinţit şi de decizia UNESCO de a-i conferi Deltei Dunării statutul de rezervaţie a biosferei. Prin proiectul de lege se propune indexarea cu 50% a tarifelor aferente acţiunilor sanitar-veterinare efectuate de medicii veterinaţi care îşi desfăşoară activitatea în localităţile situaţie în Delta Dunării şi Munţii Apuseni, zone mult mai dificile decât în restul ţării, situaţie recunoscută şi de prevederile ordonanţei Guvernului 27/1996 privind acordarea de facilităţi persoanelor care domiciliază în unele localităţi din Munţii Apuseni şi în Rezervaţia Biosferei «Delta Dunării»”, conform expunerii de motive a propunerii legislative.

Proiectul a fost depus la Senat, prim for sesizat, iar decizională este Camera Deputaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.