Protestele de vineri seară din Cluj-Napoca, Sibiu, Braşov, dar şi din alte oraşe, la care au participat peste 4.500 de oameni s-au încheiat, însă la ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 3.000 de oameni încă mărşăluiesc prin Timişoara. Oamenii au spus că vor continua protestele în zilele următoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Manifestaţia de la Cluj-Napoca s-a încheiat în jurul orei 21.45. Aproximativ 3.000 de oameni au participat la protest, ei intonând Imnul Naţional în timp ce se aflau în marş prin oraş.

Protestarii au scandat ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie!”, ”DNA, să vină să vă ia!”, ”Uniţi, salvăm toată România!” şi au promis că se vor reîntoarce în piaţă şi în zilele următoare.

Manifestaţia din Cluj-Napoca a început în jurul orei 18.30, în Piaţa Unirii, unde a fost amplasată o scenă şi a fost adus un sistem de sonorizare, la început din boxe răsunând un imn compus în urma evenimentelor din ultimele zile.

Protestul de la Sibiu la care au paticipat aproximativ o mie de persoane s-a încheiat în jurul orei 21.00. Manifestanţii au plecat din Piaţa Mare, locul tradiţional de reunire, în marş pe bulevardul central din oraş şi au revenit apoi în piaţă, înconjurând-o câteva ori.

Pe traseu, s-au scandat lozinci la adresa PSD, s-a cerut demisia Guvernului şi s-au fluturat steaguri şi pancarte.

Oamenii afirmă că vor protesta şi sâmbătă seară, iar duminică la prânz este programat un protest prin cultură, manifestanţii urmând a citi în Piaţa Mare din oraş.

Înainte de încheierea protestului, au mai intonat odată Imnul Naţional.

Aproximativ 250 de braşoveni au ieşit în stradă pentru a 11 zi consecutiv şi la Braşov, protestul încheindu-se după aproximativ trei ore.

Protestul de la Prefectură a început la ora 18.00. Iniţial doar 30 de persoane s-au adunat, dar după ora 19.30 numărul manifestanţilor a început să crească şi a ajuns la 100 de persoane.

Protestatarii au plecat apoi în marş spre Piaţa Sfatului unde au scandat în faţa sediului PSD, numărul lor crescând la 250 de persoane.

Printre mesajele care se puteau citi pe pancartele manifestanţilor se numără: ”E bine în puşcării, noi vă trimitem în spitale“, ”Hoţii, Hoţii“, ”Demisia“, ”Ne-aţi scos în frig noi vă trimitem la răcoare“ sau ”Dragnea nu uita România nu-i a ta“.

Protestul celor aproximativ 100 de gălăţeni s-a încheiat după aproximativ două ore, manifestanţii fiind decişi să iasă în continuare în stradă deoarece spun că nu mai au încredere în actualul Guvern. 

Oamenii s-au strâns în jurul orei 18.30 pe platoul din faţa sediului Prefecturii, scandând lozinci la adresa Guvernului. 

De altfel, un protestatar a adus şi o pancartă pe care scria "Rezist, ziua 11", în timp ce altul a împărţit hârtii cu "Proclamaţia România 2017+”.

Oameni ieşiţi în stradă în Galaţi spun că nu vor să renunţe la proteste pentru că nu mai au încredere în  actualul  Guvern.

Protestul celor 60 de ieşeni adunaţi în Piaţa Unirii s-a încheiat în jurul orei 20.30, cei prezenţi recunoscând că gerul i-a determinat să scurteze acţiunea.

Manifestanţii au stat în piaţă aproximativ o oră şi jumătate, printre protestatari numărându-se nu doar tineri, ci şi oameni în vârstă.

Pe una dintre pancarte se putea citi: ”Sunt bugetar şi rezist, pentru că nu pot fi mituit”.

Manifestanţii au spus că vor reveni în piaţă şi în zilele următoare, principala lor cerere fiind demisia guvernului Grindeanu.

O sută de oameni au protestat, vineri seară, şi la Constanţa. Ei au mărşăluit prin oraş şi după ora 21.00 au plecat spre case.

Ei au început să se strângă vineri, începând cu ora 18.00, pe platoul din faţa Prefecturii şi unde au strigat “PSD, ciuma roşie””, “Hoţii, hoţii””, “Demisia, demisia””.

Oamenii spun că nu vor renunţa la proteste până când Guvernul nu-şi va da demisia. 

Aproximativ 90 de persoane au protestat, vineri seară, şi în Piaţa Unirii din Oradea.

Protestatarii orădeni s-au adunat după ora 19,00, purtând steaguri tricolore şi pancarte cu mesaje precum ”# Rezist",  ”PSD = PCR = ciuma roşie” sau ”Golan reactivat, caut Românie pe care o pot iubi".

Oamenii au cerut demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu dar şi a preşedinţilor celor două camere ale parlamentului Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu şi au scandat ”Jos Guvernul mafiot!”, ”Rezistăm, nu cedăm!”, ”Demisia, demisia!” şi ”Hoţii, hoţii!”.

Protestatarii orădeni au rămas timp de circa două ore în Piaţa Unirii din Oradea şi din cauza numărului mare de participanţi au anulat marşul care era programat pe străzile şi bulevardele principale din municipiu.

Protestatarii orădeni au anunţat că îşi propun să iasă în stradă într-un număr mult mai mare sâmbătă şi duminică, precizând că au primit autorizaţie să protesteze până în 15 februarie. 

De asemenea, şi la Târgu Mureş, aproximativ 20 de persoane au protestat în faţa Prefecturii. În timp ce la Craiova în jur de 40 de oameni  au manifestat aproximativ două ore, oamenii spunând că vor reveni şi sâmbătă în Piaţa Mihai Viteazul.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul din Timişoara, la care participă aproximativ 3.000 de persoane este încă în desfăşurare, oamenii fiind în marş prin oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.