Un "protest pe roţi" faţă de modificările la legea graţierii este anunţat pentru joi, de la ora 14.00, la Palatul Parlamentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform anunţului, participanţii sunt aşteptaţi joi, de la ora 13.30, la Parlament, pe Calea 13 septembrie, "cu maşinile, motocicletele, bicicletele", urmând ca la ora 14.00 să plece într-un marş de 30 de minute în jurul clădirii. 

"Vom merge în coloană, cu 10 km pe oră, pe banda 1", anunţă organizatorii.

Pe partea stângă a maşinilor va fi afişat un mesaj, un banner care să fie vizibil pentru restul participanţiilor la trafic care merg pe celelalte benzi de circulaţie.

"Aşa reuşim să ne facem vocea auzită de către parlamentarii care propun legi fără să le aducă în discuţie publică", se precizează în apelul la protest.

Miercuri seară, aproximativ 1000 de oameni au manifestat timp de peste patru ore în faţa sediului Guvernului, blocând pentru o vreme circulaţia. Ei au protestat astfel faţă de decizia Comisiei juridice a Senatului de a graţia inclusiv persoane condamnate pentru fapte de corupţie.

În Piaţa Victoriei s-a scandat "Nu scăpaţi!" şi "DNA, să vină să vă ia!". Alţi manifestanţi purtau pancarte pe care scria "Parlament penal, marş la tribunal!", "Nu graţierii" şi "PSD, ciuma roşie!". Alte mesaje ale protestatarilor erau "S-o credeţi voi, derbedeilor!" şi "Aţi furat şi vândut 23 de milioane de români".

Comisia juridică a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi ”pentru” (PSD şi ALDE) şi 3 ”împotrivă” (PNL, USR şi UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Băsescu, Şerban Nicolae şi Liviu Brăiloiu la proiectul de Lege privind graţierea, prin care cei condamnaţi la închisoare cu executare pentru dare sau luare de mită, trafic de influenţă sau cumpărare de influenţă urmează să fie graţiaţi sub rezerva achitării prejudiciului.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook că Guvernul nu susţine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind graţierea adoptate, miercuri, în Comisia juridică a Senatului, precizând că Executivul susţine Legea graţierii în forma propusă iniţial de Ministerul Justiţiei.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, afirmă, pe Facebook, că "dezaprobă categoric" amendamentele adoptate, miercuri, de Comisia juridică a Senatului, privind graţierea persoanelor condamnate pentru corupţie, şi că va avea o discuţie cu membrii PSD din Comisie pentru ca forma finală a raportului să nu conţină aceste prevederi.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.