Şefii Prefecturii şi Consiliului Judeţean Iaşi au făcut, marţi, verificări la Spitalul mobil de la Leţcani şi la Spitalul de Pneumoftiziologie din Iaşi, în urma unor probleme privind funcţionarea aparaturii medicale, dar şi în ceea ce priveşte asigurarea oxigenului necesar pacienţilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean Iaşi, în urma sesizărilor din noaptea de 7 spre 8 decembrie privind apariţia unor probleme în funcţionarea aparaturii medicale de la Spitalul mobil Leţcani şi a fabricii de oxigen medical de la Spitalul de Pneumoftiziologie, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi Prefecturii Iaşi, împreună cu managerii celor două instituţii spitaliceşti, au făcut verificări pentru a gestiona situaţiile apărute.

Astfel, s-a decis instalarea unui analizor care să monitorizeze fluctuaţiile de curent electric, iar Asociaţia Euronest, proprietarul spitalului mobil Leţcani, s-a angajat să instaleze dispozitive stabilizatoare de tensiune care să gestioneze eficient perioadele dintre momentul întreruperii curentului electric până la pornirea generatoarelor.

În ceea ce priveşte Spitalul de Pneumoftiziologie Iaşi, s-a decis înlocuirea în regim de urgenţă a unui compresor de ridicare a presiunii, parte a staţiei de producere a oxigenului, care s-a defectat în cursul nopţii de 7 spre 8 decembrie.

Viaţa pacienţilor nu a fost pusă în pericol, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

”Am verificat la Consiliul Judeţean şi există încă din luna mai solicitări ale conducerii spitalului de Pneumoftiziologie de a aloca resurse financiare pentru efectuarea de reparaţii urgente a staţiei de oxigen. Din păcate, vechea conducere a rămas impasibilă la aceste solicitări, iar astăzi ne aflăm într-o situaţie delicată. Acordăm tot suportul nostru celor două spitale pentru a asigura pacienţilor tot ceea ce aceştia au nevoie”, a declarat Marius Dangă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.