Primarul din Urziceni, Constantin Sava, a afirmat că femeia care a născut pe stradă după ce nu a fost primită în spitalul din localitate ”are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”. El a criticat faptul că medicii de familie ”şi-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani”, iar în cazul oamenilor ”care sunt predispuşi, pentru că nu ştiu carte - cazul de faţă, surdomut” aceşti medici ar trebui să îi anunţe când trebuie să se interneze. ”Săraca, dacă ea nu ştie de capul ei”, a adăugat primarul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”E o chestiune, Doamne fereşte, regretabilă, că s-a întâmplat aşa ceva, da mă rog, rămâne să văd ce înseamnă ancheta internă făcută de oamenii domnului ministru şi atunci vedem ce dispunem. Dacă este de vină Ministerul? Aştept un rezultat al anchetei, după care cu mare drag vă spun despre ce e vorba…”, a declarat, la Antena 3, primarul din Urziceni, Constantin Sava.

Întrebat cum ar putea fi vina ministerului, el a replicat: ”Nu ştiu… lipsa medicilor”.

Întrebat, de asemenea, despre faptul că Spitalul din Urziceni are Secţie de Ginecologie, el a răspuns: ”Da, are, fără doctori”.

”Din ce ştiu eu, până să aflu şi să văd ancheta, ştiu că femeia are un handicap, mă rog, Doamne fereşte, e surdomută sau ceva de genul ăsta, dar asta contează mai puţin, sau că e de etnie rromă”, a adăugat Sava.

El a continuat referindu-se la medicii de familie: ”Întrebarea este de ce medicii de familie care iau iarăşi bani cu lopata nu înregistrează toţi oamenii şi toţi bolnavii din toate localităţile ţării ăsteia să vedem cum este. Mai ales o mamă care trebuie să nască şi cu copil mic. Medicii de familie şi-au înregistrat acolo cu miile oameni pentru care încasează bani, iar aceşti oameni care sunt predispuşi, pentru că nu ştiu carte - cazul de faţă, surdomut, de ce nu merg după ei să spună: bă frate, gata, ţi-a venit timpul, cu o săptămână înainte, treci la internare… Săraca, dacă ea nu ştie de capul ei, e din comuna asta de aici, din Bărbuleşti… Nu contează că român, că e neamţ, că e ungur, e vorba de un caz social, e vorba de un om”, a susţinut Sava.

Pacienta, în vârstă de 24 de ani, mamă a altor doi copii, s-a prezentat la spital la ora 05.00 şi, motivând că nu există pentru Obstetrică – Ginecologie medic de gardă, a fost chemată o Ambulanţă pentru a o transporta la alt spital. Un medic chirurg trebuia, însă, să supravegheze acordarea îngrijirii medicale femeii, dar, din verificări, reiese că nici măcar nu a fost însoţită până la ambulanţă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că o demisie de onoare sau o demitere a managerului Spitalului Urziceni este ”morală şi potrivită”, după ce o femeie a născut în faţa unităţii medicale. Managerul spitalului respectiv a fost amendat cu 4.000 de lei de către Inspecţia Sanitară de Stat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.