Primarul USR din Timişoara Dominic Fritz a anunţat că a semnat mai multe dispoziţii de demolare a teraselor ridicate fără autorizaţie sau aviz ISU pe malul râului Bega.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Eu nu închid ochii. Gata cu furatul şi prădatul domeniului public. Sunt deja decenii în care nimeni nu a văzut cum pe malul Begăi au crescut tot felul de construcţii. Localuri sau cluburi ilegale au acaparat peste 5 hectare de teren din domeniul public, adică al tuturor timişorenilor. Valoarea acestor terenuri: cel puţin 22 mio Euro. Astăzi am semnat mai multe dispoziţii de demolare a acestor clădiri ilegale, fără autorizaţie sau aviz ISU. Terenurile ocupate vor fi eliberate. Malul Begăi va fi redat timişorenilor. Patrimoniul oraşului a fost furat bucată cu bucată. Toate administraţiile anterioare au închis ochii, din laşitate ori din complicitate cu nişte interlopi. În fiecare an Timişoara a pierdut 1 milion de euro din concesiuni şi alte taxe. Bani pierduţi, tot corupţie e. În trecut, au fost funcţionari din Primărie care au făcut puşcărie pentru mai puţin de atât”, a scris Dominic Fritz, miercuri pe Facebook.
 
El a adăugat că se aşteaptă ca „dispoziţiile semnate azi să fie contestate în instanţă. Iar eu sigur voi primi partea mea de ”răzbunare” prin atacuri din partea celor cărora le-am stricat combinaţia”.
 
„Dar legea e foarte clară. Dacă construieşti ilegal pe domeniul public, nu există variantă de a intra în legalitate. Şi asta e şi un semnal de susţinere transmis antreprenorilor cinstiţi, care şi-au construit afacerile legal şi au dus o luptă inegală cu concurenţa neloială a celor care au luat cu japca terenul timişorenilor şi au făcut averi. Nu vrea nimeni să distrugă viaţa de noapte la Timişoara. Dar viaţa de noapte nu mai trebuie să depindă de mafie. Vom transforma zona zero a Timişoarei în Coridorul de Agrement Urban Bega. Acolo unde interlopii au închis malul Begăi timp de zeci de ani, tolerat de autorităţi, copiii şi tinerii Timişoarei vor avea acces la terenuri de sport, iar toţi timişorenii se vor bucura de o mare zonă conectată de natură şi de agrement pe malul Begăi”, a mai spus Fritz.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.