Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand a anunţat că, la finalul lunii iunie, încep lucrările de execuţie la primele zece străzi incluse în programul de asfaltare, modernizare şi reabilitare a infrastructurii rutiere pe care autoritatea locală o administrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La sfârşitul lunii iunie începem lucrările de execuţie la primele zece străzi incluse în programul de asfaltare, modernizare şi reabilitare a infrastructurii rutiere pe care o administrăm. Sunt zece artere din nordul Sectorului 1 care nu au mai văzut lucrări de reparaţii şi modernizare de aproximativ 15 ani şi pe care asfaltul se află într-o stare avansată de degradare: Berca, Biborţeni, Zăpada Mieilor, Cărbunarilor, Heliului, Simeria, Trifeşti, Văliug, Zeletin şi Drumul Nicolae Şuţu. Săptămâna aceasta am semnat autorizaţiile de construire pentru străzile Bujorului şi Nuferilor, iar până la sfârşitul lunii vrem să începem lucrările. Urmează să emitem autorizaţiile şi pentru străzile Elena Pleşoianu şi Dumitru Zosima”, a scris Clotilde Armand, duminică pe Facebook.

Edilul Sectorului 1 a adăugat că aceste străzi sunt numai un prim pachet dintr-un program mult mai amplu prin care ne-am propus să aducem toate străzile din Sectorul 1 să fie demne de o capitală europeană.

„Avem în curs de elaborare Documentaţia de Avizare a Lucrărilor de Intervenţie (DALI) pentru nu mai puţin de 159 de străzi care necesită urgent lucrări de modernizare. Pentru 24 dintre acestea am întocmit proiecte de hotărâri de consiliu local care din păcate au fost respinse în mod inexplicabil de mai multe ori de majoritatea PNL-PSD din Consiliul Local Sector 1. Este voba despre străzile Elena Clucereasa, Islaz, Panait Istrati, Gherghel Paraschiva, Virgil Pleşoianu, Costache Sibiceanu, Butuceni, Intrarea Godeni, Strada Volumului, Craiovei, Pinului, Frasinului, Teodor Iliescu, Theodor Aman, Intrarea Grigore Alexandrescu, Strada Hristache Pitarul, Victor Eftimiu, Iuliu Tetrat, Ioan Zalomit, Aristide Demetriade, Albac, Dionisie Fotino, Constantin Mille şi Chile”, a completat Armand.

Ea a mai spus că locuitorii Sectorului 1 trebuie să ştie cine se opune dezvoltării acestei comunităţi.

„Voi continua să lupt cu consilieriii coaliţiei PNL-PSD pentru ca locuitorii Sectorului 1 să aibă acces la standarde minime de civilizaţie: apă, asfalt şi canal. Am introdus din nou aceste proiecte de hotărâri pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local Sector 1 din data de 21 iunie 2023, începând cu ora 12:00. Invit locuitorii de pe aceste artere să vină la şedinţa Consiliului Local pentru a cere consilierilor PNL-PSD explicaţii pentru votul lor. Anul trecut am semnat un acord cadru pentru modernizarea şi repararea întregii infrastructuri urbane pe care Primăria Sectorului 1 o administrează. În baza acestui acord vor putea fi asfaltate, reabilitate sau modernizate peste 1.000 de străzi din această zonă administrativă. Este un program fără precedent în Sectorul 1, atât din punct de vedere al amplorii cât şi al complexităţii sale. Continuăm să reconstruim şi să modernizăm Sectorul 1 în ciuda opoziţiei coaliţiei antireformiste care ţine România în loc de peste 30 de ani”, a conchis Clotilde Armand.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.