Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a dispus ca Poliţia Locală să verifice şantierele, locurile de joacă, panourile publicitate şi copacii din parcuri, pentru a diminua riscurile producerii unor incidente, în condiţiile în care Bucureştiul se află sub atenţionare Cod galben de vijelii şi grindină.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Având în vedere atenţionarea cod galben, care anunţă în Bucureşti instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin vijelii, frecvente descarcări electrice, grindină, averse torenţiale şi cantităţi însemnate de apă, Primăria Capitalei şi instituţiile subordonate au luat măsuri pentru siguranţa cetăţenilor, se arată într-un comunicat al Primăriei.

"Astfel, primarul general, Gabriela Firea, a dispus Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, în regim de urgenţă, verificarea şantierelor pentru punerea în siguranţă a utilajelor, verificarea locurilor de joacă, a panourilor publicitare şi a copacilor din parcuri, astfel încât să fie diminuate riscurile producerii unor evenimente neprevăzute", scrie în comunicat.

Totodată, Primăria Capitalei face apel la proprietarii de terase şi restaurante în aer liber să ia masuri pentru ca obiectele de mobilier să nu pună în pericol cetăţenii.

Conform sursei citate, echipe ale Apa Nova sunt pregătite să intervină pentru a preîntâmpina acumulările de apă.

"În ceea ce priveşte semafoarele din Capitală, reprezentanţii Administraţiei Străzilor Bucureşti verifică în teren nu doar buna funcţionare, ci şi siguranţa acestora. Totodată, poliţiştii locali, în cooperare cu Brigada Rutieră, vor asigura măsuri de fluidizare a traficului", mai arată Primăria.

Instituţia aminteşte că bucureştenii au la dispoziţie numărul de telefon gratuit 0800.800.868, unde pot semnala eventuale probleme.

Meteorologii au emis, luni, două avertizări cod galben de instabilitate atmosferică, anunţând fenomene extreme în mai mult de jumătate dintre judeţele ţării. Luni, până la ora 23.00, vor fi afectate judeţe din Muntenia, Moldova, Transilvania şi Dobrogea, iar până marţi seară, fenomenele meteorologice se vor produce în Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Moldovei şi jumătatea de nord a Munteniei, dar şi în zonele montane.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.