Braşovul este unul dintre cele zece oraşe europene care concurează pentru titlul de Capitală Verde a Europei, într-o competiţie organizată de către Comisia Europeană (CE), a anunţat primarul USR Allen Coliban.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Acceptarea dosarului de candidatură ne onorează, mai ales că suntem singurul oraş din România aflat în faza actuală a competiţiei. Candidatura ne obligă să continuăm toate proiectele de transformare a Braşovului într-un oraş cu adevărat verde, prietenos cu mediul, atent la valorosul patrimoniu natural”,a afirmat Allen Coliban,conform unui comunicat de presă al USR.

Braşovul are cea mai mare flotă de transport ecologic din România, transportul public fiind modernizat în ultimii ani cu 125 de autobuze şi troleibuze noi, la care se vor mai adăuga încă 73 de autobuze electrice pentru care a fost obţinută finanţare din fonduri europene.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Potrivit sursei citate, Braşovul îşi dezvoltă propriul parc fotovoltaic şi va deveni în următorii ani independent energetic în privinţa consumului public. 27 de instituţii de învăţământ sunt parte a unui proiect cu finanţare europeană pentru a produce energie verde. Acest tip de proiecte poziţionează Braşovul în avangarda oraşelor care implementează politici verzi.

Celelalte oraşe care candidează pentru titlul de Capitală Verde sunt: Brescia (Italia), Cagliari (Italia), Graz (Austria), Guimarães (Portugalia), Logroño (Spania), Novara (Italia), Poznań (Polonia), Rzeszow (Polonia) şi Vilnius (Lituania).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.