Primarul Capitalei, Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a afirmat miercuri, despre retragerea atribuţiilor viceprimarului PNL Stelian Bujduveanu,că s-a format o nouă majoritate în CGMB care e ostilă primarului şi ar fi absurd ca acesta şi să-l critice pe primar din poziţia asta şi să fie în colaborare cu primarul. Nicuşor Dan a mai spus că are o relaţie personală foarte bună cu Stelian Bujduveanu şi că acesta i-a transmis, prin mesaj, că înţelege decizia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primarul Capitalei a declarat la Digi 24 că a fost foarte firesc să îi dea lui Stelian Bujduveanu atribuţiile, în momentul în care a existat o majoritate USR, PMP şi PNL la Capitală, iar această majoritate nu mai există.

”Cele două partide mari din această coaliţie au primit poziţie de viceprimar şi atribuţii şi noi toţi lucrăm împreună şi ce am făcut în trei ani, bine sau rău, decontăm împreună aceşti ani. În acest moment, începând de ieri, când PNL şi PSD au anunţat că vin cu proiectul lor de buget şi cu viziunea lor pentru Capitală, s-a format o nouă majoritate în Consiliul General, care e ostilă primarului. Domnul viceprimar fiind în această majoritate în Consiliu ar fi absurd şi să-l critice pe primar din poziţia asta şi să fie în colaborare cu primarul din poziţia cealaltă”, a spus Nicuşor Dan.

El a menţionat că este ”o decizie firească să-i ia atribuţiile şi că, după alegeri, în funcţie de majoritatea care va fi formată, vor rediscuta atribuţiile pentru viceprimar”. Nicuşor Dan a mai afirmat că nu e vorba despre o răzbunare, ci e o decizie logică.

”Nu poţi să fii în două locuri în acelaşi timp. Am o relaţie personală foarte bună cu Stelian Bujduveanu. L-am sunat azi, dar era în conferinţa cu anunţul candidatului, dar am schimbat nişte mesaje. I-am spus că nu e nimic personal şi el mi-a dat o maimuţă din asta, de pe telefon, în care mi-a spus că ştie, că înţelege şi că totul e în regulă”, a mai spus Nicuşor Dan.

PNL Bucureşti transmite, după ce primarul Capitalei, Nicuşor Dan, i-a revocat principalele atribuţii executive viceprimarului PNL Stelian Bujduveanu, că prin gestul său, Nicuşor Dan a ieşit clar din postura de independent şi manager al Primăriei Capitalei, pe care a promovat-o atât de mult, şi a intrat în rolul politicianului cu interese de partid.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.