Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, le mulţumeşte vineri celor care l-au susţinut public după anunţul ANI care l-a acuzat de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut public ieri după anunţul ANI. Am fost foarte emoţionat să văd aseară (peste zi am fost din şedintă în şedintă) aşa de mulţi oameni care nu mă cunosc direct şi care se exprimă în favoarea mea”, a scris primarul pe Facebook.
 
Nicuşor Dan mai arată că ”este conştient, de când a intrat în politică, că nu este despre el, ci despre dorinţa multor oameni de dreptate, de bun simţ, de respectarea valorilor în administraţie”.
 
”Încerc să fac, în fiecare zi, ce este mai bine pentru comunitate. Uneori reuşesc, alteori nu reuşesc, însă acţionez de fiecare dată cu respect faţă de cei care mi-au acordat mandatul”, spune primarul Capitalei. 
 

Agenţia Naţională de Integritate anunţă joi că a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan anunţă că va ataca în instanţă în termenul legal Raportul ANI şi acuză Agenţia că îi impută două fapte, pentru care are o interpretare eronată a legii.

De asemenea, preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat cu privire la acuzaţiile ANI împotriva lui Nicuşor Dan că demersul instituţiei este o dovadă a politizării acestei instituţii care „hărţuieşte” edilii şi politicienii din opoziţie.

Printre cei care au transmis mesaje de susţinere pentru primarul Nicuşor Dan s-au aflat liderii USR, Forţa Dreptei şi PMP. 

Preşedintele USR Cătălin Drulă a afirmat, după ce ANI a sesizat Parchetul ICCJ, Instituţia Prefectului şi Curtea de Conturi în cazul primarului Capitalei Nicuşor Dan, pe care îl acuză de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, că este o dovadă a politizării acestei instituţii care „hărţuieşte” edilii şi politicienii din opoziţie.

Preşedintele partidului Forţa Dreptei Ludovic Orban precizează că ANI a lansat nişte acuzaţii la adresa primarului Capitalei Nicuşor Dann, fără a avea un suport legal şi „care îmbracă forma unei adevărate calomnii”. El se mai întreabă, în contextul acuzaţiilor de incompatibilitate, conflict de interese administrativ, abuz în serviciu şi folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane ale ANI, dacă nu cumva în spate se află „tocmai cei care au fost deranjaţi de integritatea, cinstea şi legalitatea acţiunilor lui Nicuşor Dan ca primar general?”
 

Preşedintele PMP, Eugen Tomac, afirmă, joi, că-l cunoaşte pe Nicuşor Dan de peste 20 de ani şi are completă încredere în el. Liderul PMP crede că Nicuşor Dan va deţine funcţia de primar general şi după alegerile din 2024.

 
 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.