Primarul municipiului Bacău, Cosmin Necula, şi fostul viceprimar Dragoş Daniel Ştefan au fost trimişi în judecată de DNA pentru participaţie improprie (sub forma determinării) la abuz în serviciu, după ce, în 2017, i-ar fi determinat pe consilierii locali să finanţeze proiectele depuse de două asociaţii, deşi acestea au obţinut un punctaj mai mic decât altele, la evaluare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Bacău au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Cosmin Necula, primarul municipiului Bacău, şi Dragoş Daniel Ştefan, la data faptei viceprimar al municipiului Bacău, pentru participaţie improprie (sub forma determinării) la infracţiunea de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit.

"La data de 10 iulie 2017, într-o şedinţă a Consiliului Local Bacău, inculpaţii Necula Cosmin şi Ştefan Dragoş Daniel, în calităţile menţionate mai sus, cu intenţie, i-au determinat pe consilierii locali prezenţi să adopte o hotărâre cu încălcarea dispoziţiilor Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general", arată DNA, într-un comunicat de presă transmis marţi.

Astfel, Consiliul Local Bacău, în calitate de organ deliberativ şi în exercitarea atribuţiilor prevăzute de Legea 215/2001 privind administraţia publică locală, a dispus finanţarea proiectelor depuse de două asociaţii (cu sumele de 553.000 de lei, respectiv 15.000 de lei), deşi acestea, în urma punctajului acordat de Comisia tehnică de aplicare a Legii 350/2005, s-au clasat pe locurile 12, respectiv 20, iar proiecte având un punctaj superior au fost respinse.

Potrivit DNA, prin finanţarea acestor proiecte au fost încălcate dispoziţiile Legii 350/2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activităţi nonprofit de interes general şi au fost vătămate interesele legale ale solicitanţilor care au întrunit un punctaj mai mare.

Corelativ, cele două asociaţii, beneficiare ale fondurilor, au obţinut un folos necuvenit constând în acordarea de finanţări nerambursabile la care nu erau îndreptăţite potrivit dispoziţiilor legii mai sus menţionate.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Bacău.

"Am luat act de comunicatul DNA cu privire la trimiterea mea în judecată. Am convingerea că justiţia îşi va urma cursul şi îmi voi dovedi nevinovăţia în instanţă", a scris Cosmin Necula pe Facebook.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.