Imobilul monument istoric Maria Tereza din municipiul Sibiu va fi reabilitat în cadrul unui proiect cu fonduri europene în valoare de 59 de miliane de lei şi va fi transformat într-un spaţiu educaţional, anunţă Primăria Sibiu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Sibiu arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că a primit din partea Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Centru notificarea privind obţinerea finanţării europene nerambursabile în cadrul Programului Regiunea Centru pentru proiectul de reabilitare a imobilului Maria Tereza de pe strada Gladiolelor.

“Imobilul Maria Tereza este un monument istoric de categoria A, construit în secolul al XVIII-lea. Prin acest proiect în valoare de 59 de milioane de lei, pentru care am obţinut finanţare europeană, continuăm să îngrijim patrimoniul construit valoros al oraşului, dar creăm în acelaşi timp şi spaţii noi pentru educaţie. Reabilitarea acestei construcţii presupune lucrări de eficientizare energetică, consolidare şi restaurare a elementelor cu valoare istorică”, a afirmat Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

Lucrările vor include consolidarea clădirii, inclusiv a şarpantei şi înlocuirea completă a învelitorii, reabilitarea instalaţiilor de utilităţi şi înlocuirea sistemului de încălzire cu unul care utilizează surse regenerabile – pompe aer-apă, ce produc atât aer cald, cât şi aer rece pentru ventilaţie, înlocuirea tâmplăriei cu uşi şi ferestre din lemn, cu geam termopan, termoizolarea pereţilor exteriori cu plăci minerale aplicate pe interior, izolarea plăcii pe sol şi a planşeului la etaj, asanarea şi tratarea împotriva umidităţii a soclului clădirii, refacerea faţadei cu tencuieli specifice unui monument istoric, amenajări exterioare, precum alei carosabile şi pietonale, parcări, trotuare şi spaţii verzi.

Potrivit sursei citate, în paralel cu parcurgerea etapei de contractare a fondurilor nerambursabile, Primăria Sibiu va iniţia achiziţia proiectului tehnic, iar ulterior se va contracta execuţia efectivă a lucrărilor de construcţie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.