Primăria Capitalei va pune în funcţiune un sistem pentru managementul calităţii aerului, a anunţat, miercuri, municipalitatea, precizând că vor exista 25 de staţii fixe de monitorizare a calităţii aerului, nouă staţii relocabile şi 20 de echipamente pentru măsurări indicative, în zonele cu trafic intens, în zonele industriale, în parcuri, lângă unităţile de învăţământ şi spitale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Traficul este principala sursă de poluare şi de aceea avem un plan de acţiune în urma căruia să acordăm prioritate transportului public şi celui ecologic, prin măsuri care descurajează traficul auto, concomitent cu măsuri de stimulare pentru cei care aleg mijloace alternative. (...) De aceea, vom implementa în perioada următoare un sistem operaţional pentru managementul calităţii aerului, cu ajutorul căruia vom putea cunoaşte în timp real nivelurile de concentraţii de poluanţi atmosferici şi vom putea emite informări, alarmări ale populaţiei. De asemenea, vom avea la dispoziţie o bază de date proprie de calitate a aerului, care ne va permite să punem în aplicare planurile de acţiuni pe termen scurt, în conformitate cu obligaţiile ce revin Consiliului General al Municipiului Bucureşti, conform Legii 104/2011", spune primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit municipalităţii, sistemul va fi alcătuit din 25 de staţii de monitorizare fixe, montate în zonele de trafic intens, parcuri, unităţi de învăţământ şi spitale şi vor fi dotate cu analizoare pentru măsurarea principalilor poluanţi atmosferici, nouă staţii relocabile, amplasate în zona şantierelor de construcţii şi 20 de echipamente pentru măsurări indicative, amplasate pe mijloacele de transport în comun pentru monitorizarea poluanţilor în trafic.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.