Primăria Capitalei vrea să demareze un program de colectare a deşeurilor, montând 50 de puncte de colectare selectivă automatizate sau deservite de operatori, care să ofere bani sau vouchere de reduceri celor care depun deşeurile sortate anterior, a anunţat, miercuri, municipalitatea.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Capitalei va demara în scurt timp, la propunerea Green Group, un program de colectare selectivă a deşeurilor, în baza unui Acord de Parteneriat Voluntar, care presupune că oricând ni se pot alătura alte organizaţii interesate. Concret, pe raza Bucureştiului vor fi instalate, pentru început, un număr de 50 de puncte de colectare a deşeurilor, parte din ele complet automatizate, iar celelalte deservite de operatori, care vor prelua de la cetăţeni deşeurile deja sortate, oferind în schimbul acestora stimulente în numerar sau vouchere de reduceri la marii retaileri”, precizează reprezentanţii primăriei.

Ei mai spun că noul sistem va stimula, astfel, colectarea selectivă.

De asemenea, Primăria Capitalei a anunţat că va pune în funcţiune un sistem pentru managementul calităţii aerului, cu 25 de staţii fixe de monitorizare a calităţii aerului, nouă staţii relocabile şi 20 de echipamente pentru măsurări indicative, în zonele cu trafic intens, în zonele industriale, în parcuri, lângă unităţile de învăţământ şi spitale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.