Primăria Capitalei va instala în Bucureşti 30 de module de staţii de alimentare a autovehiculelor electrice, conform unui proiect de hotărâre aprobat, vineri, în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Proiectul de hotărâre a avut şi amendamente, care spun că proprietarii sau administratorii de spaţii comerciale sau birouri care au mai mult de 100 de locuri de parcare vor fi obligaţi să instaleze şi puncte de reîncărcare pentru autovehicule, cei care nu respectă aceste prevederi putând fi sancţionaţi cu amendă de la 3.000 la 5.000 de lei. Sumele provenite din aceste amenzi vor intra în bugetul primăriei şi vor fi folosite pentru proiecte de reducere a poluării aerului.

Iniţiatorii proiectului spun că numărul maşinilor electrice înmatriculate în Bucureşti a crescut considerabil, astfel că este necesară instalarea de puncte de reîncărcare.

"Programul Rabla Plus dedicat achiziţiei de maşini electrice nu a avut succes în 2016, acest lucru fiind cauzat de preţurile ridicate ale acestor maşini. În România un astfel de autovehicul costă cel puţin 30.000 de euro. Anul 2017 aduce o nouă modificare la nivelul achiziţiei unei maşini ecologice. Toţi românii care vor dori să cumpere maşină nouă, vor beneficia de sprijin din partea statului. Programul Rabla este modificat, voucherul pentru o maşină electrică urmând a fi de 10.000 de euro”, arată municipalitatea.

În expunerea de motive se mai arată că o creştere constantă a popularităţii maşinilor electrice va duce la o scădere de 13 milioane de barili a cantităţii de produse petroliere consumate la nivel global, iar cererea de electricitate va creşte şi ea, astfel că sursele verzi, precum energia eoliană şi solară, le vor înlocui treptat pe cele bazate pe combustibili fosili.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.