Primăria Capitalei va încheia parteneriate public-privat pentru a renova 10 clădiri, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat joi în şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Conform proiectului, este vorba despre imobilele de pe str. Berzei nr. 21, str. Stoica Ludescu nr. 80, Bd. Mircea Vodă nr. 27-29, str. Sfânta Vineri nr. 38-44, Splaiul Unirii nr. 176, str. Cedrilor nr. 13, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 35, Splaiul Independenţei, Calea Giulesti nr. 250, Bd. Timisoara nr. 108B.

Imobilele de la adresele de mai sus au fost transmise, prin proiectul de hotărâre aprobat, în administarea Administraţiei Fondului Imobiliar. Scopul parteneriatelor este dezvoltarea şi regenerarea urbană, dar şi obţinerea de venituri la bugetul local.

„Administraţia Fondului Imobiliar Bucureşti va încheia, în vederea realizării unor venituri extrabugetare şi în scopul punerii în valoare a unor terenuri care, în prezent, pe lângă alte neajunsuri, au un impact negativ, în special din punct de vedere urbanistic, dar mai ales pun în pericol sănătatea cetăţenilor şi siguranţa mediului inconjurator, totalitatea actelor juridice necesare în vederea asigurării exploatării eficiente a acestora. În condiţiile în care Administraţia Fondului Imobiliar Bucureşti va deveni titularul dreptului de administrare asupra imobilelor care fac obiectul prezentei note de fundamentare, va putea încheia, conform prevederilor legale în vigoare, contracte de întreţinere, asociere în participaţiune, parteneriate public-private etc., în scopul îndeplinirii obiectului său de activitate şi în vederea încurajării dezvoltării unor imobile care, în prezent, nu pot fi exploatate conform destinaţiei lor”, se arată în proiectul de hotărâre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.