Primăria Capitalei şi-a anunţat, joi, intenţia de a reconstrui Hala Matache, organizând, în acest sens, un concurs de soluţii, în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România. Municipalitatea precizează că reconstruirea monumentului se va face după modelul vechii hale, demolate în 2013.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Primăria Municipiului Bucureşti, prin direcţiile de specialitate, a demarat procedurile privind organizarea unui concurs de soluţii pentru reconstruirea Halei Matache, a Pieţei Matache şi pentru realizarea Planului de Urbanism pentru reconstruirea frontului Străzii Buzeşti”, spun reprezentanţii municipalităţii.

Concursul va fi realizat de către Primăria Capitalei, în colaborare cu Ordinul Arhitecţilor din România şi are ca scop găsirea unor soluţii pentru reconstruirea monumentului după modelul halei demolate în 2013.

Reprezentanţii primăriei precizează că cele două instituţii pregătesc, în prezent, caietul de sarcini necesar organizării concursului.

În bugetul pe anul 2017, aprobat în şedinţa Consiliului General al Municipiului Mucureşti din 5 aprilie, este prevăzută suma de 800 de mii de lei pentru organizarea acestui concurs, mai arată municipalitatea, adăugând că suma pentru lucrările de reconstruire a halei va fi stabilită în funcţie de devizul proiectului de execuţie.

Hala Matache, monument istoric de categoria B, a fost demolată în martie 2013 pentru a putea fi continuate lucrările la magistrala rutieră Buzeşti-Berzei, întrucât monumentul se afla pe traseul proiectat al acesteia. Deşi, iniţial, în acea perioadă se vorbea de mutarea monumentului cu câţiva metri, hala a fost, ulterior, demolată. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.