Consilierii generali i-au asigurat pe reprezentanţii asociaţiilor pacienţilor cu care au avut, joi, o înâlnire, că nu se doreşte restrângerea activităţii secţiei de Hematologie de la Spitalul Colentina, nefiind luate în considerare nici reducerea numărului de paturi, nici a personalului, anunţă Primăria Capitalei. La întâlnire a participat şi directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Primăria Capitalei precizează că au fost scoase deja la concurs două posturi pe lângă celelalte posturi solicitate din secţiile ATI, Neurochirurgie şi Cercetare, o adresă în acest sens fiind deja trimisă Ministerului Sănătăţii.

"Totodată, în cadrul întâlnirii, reprezentanţii Primăriei au invitat asociaţiile pacienţilor la o colaborare directă, încurajându-i pe aceştia să trimită orice sugestii au pentru îmbunătăţirea atât a condiţiilor de tratament din cele 19 spitale administrate de către municipalitate, cât şi privitoare la accesibilitatea actului medical”, mai spun reprezentanţii primăriei.

Asociaţiile pacienţilor prezente la întâlnire şi-au exprimat opinia în legătură cu necesitatea modernizării şi dezvoltării secţiei de hematologie a Spitalului Colentina, ţinând cont de numărul mare de pacienţi din Bucureşti şi din ţară.

La întâlnire s-a mai discutat şi despre componenta socială a actului medical, mai ales despre transportul pacienţilor care nu se pot deplasa singuri la spital. Reprezentanţii primăriei au anunţat că vor iniţia un program care să vină în sprijinul acestor pacienţi.

Consilierii generali, conducerea Spitalului Colentina şi reprezentanţii asociaţiilor de pacienţi au mai vorbit despre includerea spitalului Colentina în Programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei, care ar putea contribuin la dezvoltarea secţiei de hematologie şi la facilitarea accestului pacienţilor la un tratament corespunzător.

La întâlnire au participat reprezentanţii Asociaţiei Prietenii lui Adrian, Asociaţia Naţională a Hemofilicilor din România, Asociaţia Naţională pentru Protecţia Pacienţilor, Asociaţia Română Împotriva Leucemiei şi Asociaţia Bolnavilor de Mastocitoză.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.