Gabriela Firea nu a avut iniţiativa realizării niciunei lucrări, dintre cele aflate în lista de obiective a Administraţiei Monumentelor şi Patrimoniului Turistic (AMTP), decizia urmând să rămână în continuare a comisiilor de specialişti, pe baza propunerilor venite de la organizaţii guvernamentale, diplomatice sau ale societăţii civile, anunţă Primăria Capitalei, explicând şi cum vor fi alocaţi banii, în 2017, pentru fiecare monument în parte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Din totalul sumei de 30 milioane lei alocată pentru monumente de for public în proiectul de buget pe 2017, 26,15 milioane lei vor fi cheltuiţi pentru realizarea unor proiecte propuse de Comisia pentru pregătirea Aniversării Marii Uniri, condusă de academicianul Răzvan Theodorescu", arată reprezentanţii municipalităţii.

Astfel, pentru realizarea monumentului "Ferdinand I Întregitorul” al lui Florin Codre sunt alocaţi şapte milioane de lei, alţi 50 de mii de lei fiind prevăzuţi pentru proiectul tehnic de amplasare.

De asemenea, pentru monumentul "Marea Unire”, realizat de Ion Bolborea vor fi cheltuiţi 6,5 milioane de lei, la care se adaugă 50 de mii de lei pentru proiectul tehnic de amplasare.

Reprezentanţii Primăriei Capitalei mai arată că pentru reconstrucţia monumentului "I.C. Brătianu” sunt alocaţi opt milioane de lei, plus alţi 50 mii de lei pentru proiectul tehnic de amplasare.

Totodată, pentru realizarea monumentului "Însingurare”, dedicat mamelor şi soţiilor eroilor căzuţi în Războiul de Întregire, după conceptul artistic al sculptorului Ioan Mândrescu, sunt prevăzuţi în buget 4,5 milioane de lei.

"Celelalte monumente propuse pentru finanţare sunt fie lucrări demarate în anii anteriori  - «Avram Iancu» (192 de mii de lei), «Corneliu Coposu» (118 mii de lei), «Pavel D. Kiseleff - Spaţiul cubului» (un milion de lei), «Regenesis»(475 de mii de lei), «Ansamblu Prinţul Rainier de Monaco» (360 de mii de lei), fie lucrări care vor demara în acest an, în baza unor propuneri sau concursuri din anii precedenţi - «Hortensia Papadat-Bengescu» (1,1 milioane de lei), «Statuie Dac» (275 de mii de lei) sau «Lupta cu inerţia” (70 de mii de lei)", mai arată Primăria Capitalei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.