Primăria Capitalei acordă un sprijin în valoare de 2.500 de lei femeilor cu cancer mamar, pentru teste genetice care descoperă posibila recidivă a acestei afecţiuni. Proiectul a afost aprobat, joi, de Consiliul General al Municipiului Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit unui comunicat de presă al Primăriei Capitalei, noul proiect, denumit ”Testarea BRCA”, se adresează unui număr de 500 de femei cu indicaţie medicală eliberată de un medic specialist oncolog pentru efectuarea testării.

“Este vorba despre un sprijin în valoare de 2.500 de lei, pentru a realiza teste BRCA. Testele oferă femeilor cu cancer mamar şi medicilor informaţii suplimentare despre probabilitatea de reapariţie a cancerului de sân în următorii 10 ani de la momentul diagnosticului. Pentru fiecare beneficiar în parte, suma va fi decontată către unităţile sanitare publice şi/sau private afiliate în cadrul proiectului. Este un proiect care salvează vieţi, pentru că în funcţie de rezultate, se poate prescrie un tratament adecvat, care poate reduce foarte mult probabilitatea de recidivă a bolii”, a afirmat Gabriela Firea.

Proiectul se va derula în perioada 2020-2021, avand un buget multianul de 1,2 milioane lei

Proiectul demarat în anul 2018 a permis efectuarea unor testări genetice pacientelor diagnosticate cu cancer mamar de care au beneficiat peste 350 de femei.

”Estimări bazate pe ultimele date disponibile arată că în Municipiul Bucureşti sunt diagnosticate, anual, cu cancer mamar, peste 900 de persoane. Acestora li se adaugă cei circa 3.500 de pacienţi diagnosticaţi cu această boală în ultimii cinci ani şi care se află în diverse etape de tratament”, a mai transmis Primăria Capitalei.

În termen de 10 (zece) zile de aprobarea Proiectului ”TESTAREA BRCA”, ASSMB va elabora Regulamentul privind implementarea proiectului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.