Instituţia Prefecturii Municipiului Bucureşti a transmis că, în intervalul 3 - 15 aprilie, poliţiştii şi reprezentanţii DSP, ANSVSA, DSVSA şi Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucureşti au efectuat verificări la operatorii economici şi au aplicat 115 amenzi în valoare de 452.500 lei, fiind confiscată marfă în valoare de 3.902.702 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„În baza Planului comun de măsuri stabilit ca urmare a dispoziţiei prefectului Municipiului Bucureşti, în perioada 03.04. -15.04.2023, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, împreună cu reprezentanţi din cadrul ANSVSA, DSVSA Bucuresti, DSP, Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Bucuresti, DRV Bucureşti şi DGJMB au desfăşurat acţiuni de monitorizare şi verificare în vederea prevenirii apariţiei îmbolnăvirilor determinate de consumul de alimente, în perioada Sărbătorilor Pascale. A fost verificată respectarea legislaţiei în vigoare în cazul mai multor operatori economici de pe raza Municipiului Bucureşti, operatori ce desfăşoară activităţi în segmentul prelucrării, depozitării, transportului şi comercializării produselor alimentare”, a transmis Prefectura Capitalei, într-un comunicat de presă.

Conform sursei citate, au fost verificaţi 190 de operatori economici şi aplicate 115 de sancţiuni contracvenţionale, în valoare totală de 452.500 lei, dintre care 66 aplicate de către poliţişti, 12 de către DSP, 15 de către DSVSA şi 22 de către ANPC.

De asemenea, au fost confiscate carne şi produse din carne (miel, pui, peste), precum şi articole de îmbrăcăminte şi parfumuri contrafăcute (cu o valoare totală estimată de 3.902.702 lei).

„Pe tot parcursul acestei acţiuni comune au fost implicaţi 248 de poliţişti şi 138 de reprezentanţi ai structurilor partenere menţionate”, mai indică sursa menţionată.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.