Prefectura Capitalei a anunţat că, din data de 27 aprilie atunci când a fost publicată pe site-ul Primăriei Municipiului Bucureşti Hotărârea Consiliului Local, bugetul Sectorului 1 are un buget legal aprobat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Referitor la situaţia bugetului Sectorului 1, la care au fost făcute numeroase referiri în media, vă prezentăm, în cronologie, documentele care au fost transmise Prefecturii Municipiului Bucureşti, de către Primăria Sectorului 1, precum şi răspunsul Instituţiei Prefectului, în conformitate cu atribuţiile ce îi revin.
 
În data de 28.03.2023, a fost adoptat bugetul local al Sectorului 1, proiectul fiind iniţiat de Primarul Sectorului 1 şi modificat prin amendamente de consilierii locali.
 
În data de 07.04.2023, a fost comunicată Instituţiei Prefectului o adresă de înaintare a unui document intitulat “Hotărârea Consiliului Local nr.32 privind bugetul”. În urma analizei, s-a dovedit că acest document nu întruneşte condiţiile unei Hotărâri de Consiliu Local: nu cuprinde întreaga voinţă a Consiliului Local, nu a fost redactat de către persoana care are competenţe legale în acest sens, respectiv Secretarul General şi nu a fost comunicat
de către aceasta. Urmare a analizei efectuate, Prefectura a solicitat Secretarului General al Sectorului
 
1, în mod expres, îndeplinirea obligaţiilor legale, respectiv redactarea Hotărârii, cu respectarea voinţei Consiliului Local şi comunicarea ei conform prevederilor legale (Secretarul General trebuie să redacteze Hotărârile Consiliului Local - art. 243, alin.1, lit f şi să le comunice Instituţiei Prefectului - art.197, alin.1, din Codul Administrativ).
 
În data de 24.04.2023, Secretarul General al Sectorului 1 a redactat şi comunicat Hotărârea Consiliului Local nr. 32, care cuprinde toate amendamentele adoptate de către Consiliul Local, aşadar exprimă voinţa juridică a acestuia. Hotărârea Consiliului Local nr. 32 a fost semnată de către doi consilieri locali şi a fost transmis refuzul de contrasemnare al Secretarului General, motivat de diverse încălcări ale textelor legale, în adoptarea amendamentelor.
 
În urma analizei Hotărârii Consiliului Local nr. 32, astfel cum a fost comunicată în data de 24.04.2023, Instituţia Prefectului a solicitat Primarului Sectorului 1 alinierea la normele legale a amendamentelor care nu îndeplinesc condiţiile de legalitate. În caz contrar, în conformitate cu prevederile Codului Administrativ, Instituţia Prefectului are obligaţia de a ataca Hotărârea Consiliului Local nr. 32, cu privire la aceste amendamente, la instanţa de
contencios administrativ.
 
În concluzie, începând cu data de 27.04.2023, dată la care Hotărârea Consiliului Local nr. 32 a fost publicată pe site-ul Primăriei, Sectorul 1 are buget legal aprobat”, arată comunicatul de presă al Prefecturii Capitalei.
 
Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1, a anunţat joi că împreună cu PSD depun o plângere penală pe numele primarului Clotilde Armand, pentru falsificarea deciziei Consiliului Locale privind bugetul pe 2023. El a precizat că este fără precedent ca un primar să falsifice bugetul pe care îl adoptă Consiliul Local iar primarul este cea mai mare dezamăgire din politica românească.
 
În schimb, primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a reacţionat joi la anunţul PNL şi PSD Sector 1 care au depus plângere penală pe numele ei, pentru falsificarea bugetului pe 2024, anunţând că a convocat joi o nouă şedinţă pentru votarea bugetului aşa cum spune Prefectura.
 
Dacă nu vor vota astăzi noi nu mai putem plăti bursele elevilor, salubrizarea, paza în şcoli şi spitale, a atras atenţia Armand şi a acuzat PNL şi PSD că aşa se întâmplă atunci când nu-i mai laşi să fure banii locuitorilor Sectorului 1.
 
„Dacă adunăm şi cele 4 luni de anul acesta ne dăm seama cum un an de mandat este risipit în cel mai politicianist mod şi fără argumente de către PSD şi PNL. Sper ca locuitorii să vadă adevărata faţă a celor care mint şi fură în numele cetăţenilor”, a mai spus edilul sectorului 1.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.