Subprefectul municipiului Bucureşti, Antonela Ghiţă, care a preluat atribuţiile de prefect, afirmă că, având în vedere condiţiile existente sâmbătă, când indicele de infectare în Capitală este de 2,33 la o mie de locuitori, Congresul PNL s-ar putea desfăşura cu peste 2500 de persoane doar dacă toţi participanţii ar fi vaccinaţi cu mai mult de 10 zile înaintea evenimentului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Întrebat sâmbătă, dacă va fi posibilă organizarea, săptămâna viitoare, a Congresului PNL în condiţiile în care Capitala se apropie de rata de 3 la o mie de locuitori, prefectul Capitalei a arătat că, în condiţiile actualei rate de infectare, evenimentul nu ar putea avea loc decât cu jumătate dintre participanţi dacă nu toţi sunt vaccinaţi. 
„O să vedem care vor fi condiţiile sanitare, adică ce se va impune. Astăzi, pentru că avem 2,33 la mie, condiţiile de respectare a unui astfel de eveniment înseamnă 2500 de persoane maxim în interior, care au dovada vaccinării, testului PCR negativ sau a trecerii prin boală. Sau peste 2500 de persoane doar dacă toate persoanele sunt vaccinate şi au trecut 10 zile de la schema completă de vaccinare”, a declarat Florela Antonela Ghiţă.
Oficialii PNL au declarat, sâmbătă, că aproximativ 20% dintre participanţii Congresul PNL din 25 septembrie nu sunt vaccinaţi. Estimările realizate în partid arată că aproximativ 80% dintre delegaţii la Congres au fost imunizaţi prin vaccinare. De asemenea, liderii partidului au anunţat că lucrărilor Congresului se vor desfăşura la Romexpo.
viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.