Prefectul judeţului Iaşi, Marian Grigoraş, a propus ca toţi cei patru membri ai echipajului SMURD care şi-au pierdut viaţa în accidentul de elicopter din Republica Moldova să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai municipiului Iaşi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a făcut această propunere joi, la manifestările organizate la cimitirul Eternitatea din Iaşi cu prilejul Zilei Eroilor.

"Profit de acest eveniment pentru a-i solicita domnului primar al Iaşiului să reflecteze asupra unei propuneri de decernare a titlului de cetăţean de onoare celor patru eroi morţi în accidentul aviatic din Republica Moldova", a declarat prefectul Marian Grigoraş.

La rândul său, primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a spus că nu trebuie uitat sacrificiul făcut de soldaţii care au căzut pe front, cum "nu trebuie uitaţi nici salvatorii SMURD care îşi pun mereu viaţa în pericol pentru binele celorlalţi”.

"Eroi se nasc în fiecare zi, eroi avem în fiecare zi şi trebuie să ne amintim cu pioşenie de ei. Aşa e şi în cazul celor de la SMURD”, a spus Mihai Chirica.

Prefectul de Iaşi a precizat că va trimite Primăriei o solicitare scrisă în acest sens, în zilele următoare, şi că a avut o discuţie cu primarul municipiului, care şi-ar fi dat acceptul ca toţi cei patru membri ai echipajului SMURD morţi în accidentul aviatic să fie declaraţi cetăţeni de onoare ai Iaşiului.

Elicopterul SMURD Iaşi s-a prăbuşit în urmă cu o săptămână în localitatea Haragâş, din raionul Cantemir. Cei patru membri ai echipajului care şi-au pierdut viaţa în misiune sunt pilotul Doru Gavril, 53 de ani, copilotul- căpitan-comandor Voicu Şocae, 36 de ani, dr. Mihaela Dumea - medic specialist medicină de urgenţă, 39 de ani şi asistentul medical principal Sandu Gabriel, 38 de ani. Preşedintele Klaus Iohannis i-a decorat post mortem pe cei patru membri ai echipajului elicopterului SMURD.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.