Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, crede că Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie a fost gândită nu să combată infracţiunile din justiţie, ci să nu le combată şi spune că pentru ca aceasta să poată funcţiona corespunzător ar trebui înfiinţate sedii în ţară, cu scheme de personal, în condiţiile în care nici schemele de personal ale parchetelor existente nu sunt acoperite. "Iată principalul motiv pentru care doresc şi am ajuns la concluzia alături de colegii mei că desfinţăm secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, afirmă el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Cătălin Predoiu a declarat, la audierile din cadrul comisiilor parlamentare, că această secţie nu ar putea combate infracţiunile din justiţie care ar avea loc în ţară, de la Bucureşti. 
 
"Această secţie a fost teoretic înfiinţată pentru a combate infracţiunile din justiţie, aşa îi spune şi numele. Ei bine, nu trebuie să intri în detalii tehnice ca să îţi dai seama că un număr de 15, 20, 25, 50, 100, dacă vreţi dumneavoastră, procurori, cantonaţi aici în Bucureşti, pot combate infracţiunile din justiţie care s-ar petrece sau ar putea să se petreacă la 500 de kilometri de Bucureşti, la 300 kilometri de Bucureşti, la 200 de kilometri de Bucureşti şamd”, a spus ministrul.
 
Predoiu a explicat şi de ce nu poate reforma şi extinde această secţie.  
 
"Pe cale de consecinţă, mi s-a reproşat şi acest lucru, de ce nu reformez secţia, de ce nu o extind. Ca să extinzi secţia, ca să poată să-şi facă cum se cuvine misiunea şi să poată combate infracţiunile oriunde s-ar petrece ele pe toată harta judiciară, ar trebui să avem extensii în teritoriu. Pe scurt, să avem din nou unităţi teritoriale în afara Bucureştiului, măcar în raza fiecărei curţi de apel. Asta ar însemna dintr-o dată un sediu plus alte 14 sedii în ţară, 15 rânduri de scheme de personal, procurori, grefieri, asistenţi, şoferi, personal de specialitate, poliţişti judiciari, cu alte cuvinte ar înseamna să constituim încă un parchet, în paralel cu cele existente”, a mai afirmat Predoiu. 
 
El crede că această secţie a fost gândită nu să combată infracţiunile din justiţie, ci să nu le combată. 
 
"Cum ar fi ca eu să nu am schemele de personal acoperite cu parchetele existente ca să apuc acum să pun pe hârtie alte 15 sedii care trebuie şi ele dotate, mobilate. Cu ce? Cu cine? Ar rămâne evident o literă moartă şi am ajunge la concluzia la care nu vreau să ajung, deşi unii o afirmă, că această secţie a fost gândită nu să combată infracţiunile din justiţie, ci să nu le combată. Cred că asta se întâmpla în acest moment. Iată principalul motiv pentru care doresc şi am ajuns la concluzia alături de colegii mei că desfinţăm secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie”, a mai declarat Predoiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.