Sindicatul Europol relatează, pe pagina de Facebook, o situaţie apărută la Poliţia Municipală Piatra Neamţ, unde mai mulţi agenţi au patrulat cu doi jandarmi confirmaţi cu coronavirus. Agenţii afirmă că, deşi au informat superiorii, nu s-a luat nicio măsură, fiind trimişi în continuare în serviciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul Europol a postat pe pagina de Facebook un mesaj primit de la Avasiloae Tiberiu, agent de siguranţă la Poliţia Municipiului Piatra Neamţ.

”Intrăm în serviciu 3 poliţişti cu 3 jandarmi şi se fac 3 patrule mixte... După ce plecăm de la bază, luăm o cafea, eu fumez o ţigară, colegul vorbeşte cu prietena lui, tot jandarm, care era în patrulă cu Romeo. După discuţii, cei doi ne anunţă că nu au gust şi nici miros (semne de Covid-19). Ne dezinfectăm, punem măştile şi ne retragem la bază cu autospecialele. Le recomandăm să anunţe la ei la IJJ situaţia. Li se spune că vor primi răspuns în 10 minute. La Poliţia Mun. Piatra Neamt ajunşi, anunţăm ofiţerul de serviciu să expună conducerii problema ivită”, se arată în mesajul agentului de poliţie.

Acesta povesteşte că cei doi jandarmi au fost trimişi de către şefii lor la cabinetul medical al unităţii, de unde au fost redirecţionaţi la SJU Neamţ pentru investigaţii.

”Eu cu Romeo am fost redistribuiţi să facem patrulă împreună până la sfârşitul programului. Colega noastră Carmen, care a fost repartizată cu al treilea jandarm, a trebuit să facă serviciul în continuare cu el, deşi cei 3 jandarmi au venit la sediul unităţii de poliţie cu aceeaşi maşină. Ţin pe această cale să le mulţumesc tuturor ofiţerilor din conducere pentru colaborare, pentru compasiune, pentru modul de gestionare a situaţiei, pentru orice credeţi voi că mai merită... (ca să fie înţeles...nu au făcut nimic...nu ne-a chemat nimeni măcar să întrebe care-i treaba...eu m-am izolat la o rulotă de ieri, dar Romeo şi Carmen au fost la serviciu azi, schimbul 1)” mai scrie ahentul.

Acesta relatează că cei doi jandarmi au fost cfirmaţi cu coronavirus în urma analizelor.

Sindicaliştii Europol reclamă lipsa de implicarea conducerii.

”Aşa se gestionează la IPJ Neamţ o situaţie critică ce implică o posibilă infectare Covid-19 a poliţiştilor care s-au aflat în patrulă cu doi jandarmi testaţi pozitiv! Cu batista pe ţambal! Şefii n-au nicio reacţie, ceva normal, DSP sforăie în pantaloni”, au transmis sindicaliştii.

Recent, aceştia au anunţat că peste 900 de poliţişti au fost infectaţi până acum.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.