Poliţiştii au dat, în ultimele 24 de ore, peste 9.900 de amenzi în valoare de aproape patru milioane de lei. În urma verificărilor au fost sesizate 885 de infracţiuni, fiind depistate 14 persoane urmărite naţional şi internaţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Inspectoratul General al Poliţiei a transmis, printr-un comunicat de presă, că în ultimele 24 de ore, poliţiştii au intervenit la peste 2.700 de sesizări venite din partea cetăţenilor, iar în urma activităţilor desfăşurate au fost aplicate peste 9.000 de sancţiuni contravenţionale.

Astfel, la data de 25 martie, 9.798 de poliţişti au acţionat, la nivel naţional, pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice.

Au fost organizate 314 acţiuni şi s-a intervenit la 2.773 de evenimente, dintre care 2.329 au fost sesizate prin 112.

Totodată, au fost sesizate 885 de infracţiuni, fiind dispuse măsuri preventive în cazul a 18 de persoane.

De asemenea, au fost depistate 14 persoane urmărite naţional sau internaţional.

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 9.901 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.954.997 de lei şi au confiscat bunuri în valoare de 61.412 de lei.

Poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 159 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 808 de permise de conducere, dintre care 126 pentru alcool, 326 pentru viteză şi 13 pentru droguri, fiind retrase 275 de certificate de înmatriculare.

Inspectoratul General al Poliţiei a mai anunţat, că în ultima săptămână, poliţiştii de la transporturi au desfăşurat mai multe acţiuni la nivel naţional.

Activităţile au vizat menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea furturilor de la călători şi combaterea faptelor cu violenţă, prevenirea accidentelor la trecerile la nivel cu calea ferată, prevenirea furturilor de la infrastructura feroviară şi din vagoanele de marfă, verificarea respectării legislaţiei privind transportul de persoane în regim de taxi şi rent-a-car, depistarea transporturilor ilegale de material lemnos, prevenirea şi combaterea braconajului piscicol.

Au fost efectuate verificări în 184 de staţii şi triaje de cale ferată şi 517 trenuri de călători. Au fost legitimate 1.390 de persoane, fiind aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 96.535 de lei.

Astfel, au fost depistaţi 4 urmăriţi şi 10 minori lipsiţi de supraveghere, fiind verificate 33 de obiective de pază.

De asemenea, au fost controlate 441 de autovehicule, verificate 19 de nave/ambarcaţiuni şi 36 de permise de pescuit, reţinute 4 certificate de înmatriculare, fiind indisponibilizate 2 ambarcaţiuni, 3.220 de bucăţi de ţigarete, 3 metri cubi de material lemnos şi 18 kilograme de peşte.

Poliţiştii au constatat 12 infracţiuni, fiind cercetate în cadrul dosarelor penale 14 persoane.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.