Poliţia Română anunţă că, în perioada 15 martie -17 mai, împreună cu Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase (DAESP), au depistat şi confiscat aproximativ o tonă şi peste 5.000 de litri de produse de protecţie a plantelor, în urma unei acţiuni desfăşurate în Bucureşti şi în alte 23 de judeţe. Astfel, 92 de persoane sunt cercetate că ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acţiunile au  avut în vedere verificarea modului în care sunt respectate prevederile legislaţiei în vigoare de agenţii economici înregistraţi sau autorizaţi să efectueze operaţiuni cu produse de protecţie a plantelor, precum şi depistarea neregulilor ce pot pune în pericol sănătatea oamenilor şi a mediului înconjurător, transmite Poliţia Română printr-un comunicat de presă.

Poliţia mai anunţă că a lucrat în cadrul acestor operaţiuni cu mai multe instituţii din domeniu, printre care unităţi fitosanitare, Garda de Mediu şi inspectorate teritoriale de muncă.

În urma activităţilor desfăşurate, echipele de control au constatat o sută de fapte de natură penală. În acest context, mai precizează sursa citată, s-au dispus măsuri de cercetare a 92 de persoane care, sub diferite forme, sunt bănuite că ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni.

De asemenea, au fost indisponibilizate în vederea confiscării 980 de kilograme şi 5.170 de litri de diverse produse de protecţie a plantelor.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, au fost aplicate 78 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproape 210.000 de lei.  

Percheziţiile au avut loc la nivelul municipiului Bucureşti şi al judeţelor Arad, Argeş, Bacău, Bihor, Botoşani, Brăila, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Galaţi, Giurgiu, Ialomiţa, Iaşi, Ilfov, Olt, Prahova, Satu Mare, Teleorman, Timiş, Tulcea şi Vaslui.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.