O pictură de 150 de metri pătraţi a fost realizată pe zidurile din faţa Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi, artistul care a efectuat lucrarea afirmând că a vrut să transmită un mesaj de speranţă şi solidaritate cu cadrele medicale care luptă cu pandemia.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În cadrul festivalului Street Delivery Iaşi a avut loc o acţiune inedită de solidaritate faţă de cadrele medicale de la spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Astfel, pe zidul din faţa Spitalului de Boli Infecţioase a fost realizată o pictură de aproximativ 150 metri pătraţi, pentru care s-a folosit o vopsea ce purifică aerul.

”Lucrarea este un mesaj de speranţă şi solidaritate pentru cadrele medicale care luptă cu pandemia. Personajul singular face trimitere la importanţa responsabilităţii individuale. Diversitatea formelor de relief subliniază caracterul planetar al fenomenului, care trebuie gestionat cu raţionament şi grijă”, a declarat artistul ieşean care a realizat pictura.

Potrivit acestuia, pictura contribuie la îmbunătăţirea calităţii aerului prin vopseaua utilizată care transformă peretele într-un purificator natural, reducând nivelul de poluare al aerului la fel de eficient ca o pădure de 150 de metri pătraţi.

Ideea proiectului a pornit de la tema festivalului Street Delivery de anul acesta de la Iaşi, respectiv ReSoluţii, centrată ”pe identificarea de mijloace pentru a construi, pe timp de pandemie, oraşe mai atente la nevoile oamenilor, mai apropiate de natură, mai conştiente de felul în care problemele societăţii sunt conectate”.

Festivalul Street Delivery Iaşi este organizat de Fundaţia Cărtureşti şi se desfăşoară sub egida programului „Iaşi – Capitala Tineretului din România 2019 – 2020”. Festivalul a însemnat zeci de evenimente şi activităţi culturale răspândite în tot oraşul, culminând cu lucrarea murală dedicată personalului medical.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.