Peste 400 de persoane s-au vaccinat, luni, la Institutul ”Marius Nasta” din Bucureşti în cadrul celei de-a doua etape a vaccinării. Managerul spitalului, Beatrice Mahler, a precizat că, deşi printre vaccinaţi au fost şi pacienţi alergici, cu antecedente de şoc anafilactic, nu au fost semnalate reacţii adverse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Managerul Institutului ”Marius Nasta”, Beatrice Mahler, anunţă că, în cele patru puncte din unitate, au fost vaccinate, luni, peste 400 de persoane. 
 
Mahler a precizat că iniţial a fost nevoie de un timp scurt de aşteptare, însă nu au fost probleme majore.
 
”Ne-am străduit ca lucrurile să intre în normal şi au intrat destul de repede”, a declarat Mahler, luni seară, la TVR.
 
Managerul Institutului a precizat că toţi pacienţii programaţi au primit doza de vaccin, deşi unii au fost nevoiţi să aştepte. 
 
Mahler a explicat că nu au fost probleme post-vaccinare, deşi au fost prezenţi inclusiv pacienţi cu antecedente de şoc anafilactic. Aceste persoane au fost ţinute sub observare 30 de minute după imunizare şi nu au ridicat probleme. 
 
Beatrice Mahler a precizat că şi după a doua doză de vaccin trebuie păstrate măsurile de distanţare, de igienă a mâinilor şi cele privind purtarea măştii de protecţie. 
 
Beatrice Mahler a mai menţionat că la o lună de la prima doză o persoană vaccinată are ”imunitate cu nivel maxim de anticorpi”. Ea a precizat că imunitatea efectivă post-vaccin este între şapte şi nouă luni, iar administrarea vaccinului se recomandă şi persoanelor care au trecut prin boala COVID-19. În privinţa acestor pacienţi, medicul a precizat că vaccinul poate fi administrat ”în siguranţă” la o lună după încheierea bolii. 
 
Zeci de persoane s-au adunat, luni dimineaţă, la Institutul "Marius Nasta" din Bucureşti, stând la rând pentru a se vaccina împotriva COVID-19. În perioada în care platforma informatică nu a funcţionat, datele pacienţilor au fost notate pe hârtie, pentru a fi introduse în sistem mai târziu
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.