Poliţiştii de la Imigrări au depistat peste 440 de cetăţeni străini care nu au respectat prevederile legale privind intrarea şi şederea pe teritoriul României, în urma acţiunilor derulate la nivel naţional, în luna iunie, fiind date peste 670 de amenzi în valoare de aproape 400.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului General pentru Imigrări, pe parcursul lunii iunie poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au depistat 297 de străini care nu au respectat prevederile legale privind şederea pe teritoriul României, cei mai mulţi în Bucureşti şi în judeţele Cluj şi Constanţa. De asemenea, au fost preluaţi de la alte structuri 146 de străini pentru aplicarea măsurilor din domeniul de competenţă.

Poliţiştii au emis 258 de documente administrative (decizii de returnare şi comunicări de părăsire) în cazul cetăţenilor străini care nu mai îndeplineau condiţiile de şedere pe teritoriul României, prin care au fost obligaţi să părăsească ţara noastră.

De asemenea, au fost organizate misiuni de îndepărtare sub escortă, până la frontieră sau în ţara de origine, pentru 39 de persoane, iar pentru 28 au fost întocmite documente necesare în vederea luării în custodie publică până la returnarea de pe teritoriul României.

În cadrul acţiunilor, poliţiştii au dat cetăţenilor străini care nu au respectat legislaţia în domeniul migraţiei 600 de avertismente şi amenenzi, în valoare totală de aproape 400.000 de lei.

Tot în aceeaşi perioadă, poliţiştii au verificat mai multe societăţi comerciale şi au dat 45 de sancţiuni contravenţionale reprezentanţilor pentru nerespectarea prevederilor privind încadrarea în muncă şi detaşarea străinilor pe teritoriul României, în valoare de peste 270.000 de lei.

Poliţiştii precizează că în luna iunie a fost acordat azil pentru 292 de persoane, care au depus cereri de acordare a unei forme de protecţie internaţională, cei mai mulţi provenind din Irak şi Siria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.