Aproximativ 40.000 de credincioşi ortodocşi au ajuns încă de duminică la Mănăstirea Nicula, din Gherla, judeţul Cluj, pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului. Credincioşii stau la coadă pentru a se închina icoanei Maicii Domnului, 30 de persoane având nevoie de ajutorul medicilor după ce au acuzat stări de ameţeli, iar două au leşinat.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În jur de 40.000 de credincioşi au ajuns încă de duminică la Mănăstirea Nicula, din municipiul Gherla, pentru a prăznui Adormirea Maicii Domnului, sărbătorită de cortodocşi în data de 15 august.

Peste 100.000 de oameni sunt aşteptaţi la slujba de duminică, ce va fi oficiată de un sobor de preoţi, în frunte cu Mitropolitul Clujului, Andrei Andreicuţ.

La slujbă vor mai fi PS Macarie, episcopul român al Europei de Nord, PS Varlaam Ploieşteanul, episcop vicar patriarhal, şi pe PS Ignatie Mureşanul, arhiereu vicar al Episcopiei Spaniei şi Portugaliei.

Despre icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Nicula din Gherla credincioşii spun că ar fi făcătoare de minuni, mulţi dintre ei relatând de-a lungul anilor că au fost vindecaţi de diverse boli după ce s-au închinat aici.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.