Peste 4.500 de unităţi de învăţământ funcţionează în scenariul roşu, arată datele centralizate de Ministerul Educaţiei vineri. Dintre acestea, 355 fac cursuri exclusiv online din cauză că au înregistrat cazuri de COVID-19.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Ministerului Educaţiei şi Cercetării, din datele transmise de inspectoratele şcolare judeţene (inclusiv al municipiului Bucureşti), până vineri la ora 12.00, 7.967 de unităţi de învăţământ erau în Scenariul 1 (S1), cu participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară.

Un număr de 5.187de unităţi de învăţământ erau în Scenariul 2 (S2). Acesta presupune participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.

Alte 4.502 unităţi de învăţământ funcţionau în Scenariul 3 (S3), care implică participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/lecţii online.

"Menţionăm că dintre cele 4.502 de unităţi aflate în această situaţie, 355 de unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu din cauza cazurilor de COVID-19 înregistrate, iar 4.147unităţi de învăţământ figurează în acest scenariu ca urmare a ratei deincidenţă acazurilor din localitatea în care funcţionează ori a infrastructurii şcolare/şcoli în care se execută diverse lucrări de reabilitare", a arătat MEC.

Şcolile urmează să treacă la cursuri online, începând de luni.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.