O persoană aflată în arest preventiv, confirmată cu coronavirus în reţeaua sanitară publică, a fost transferată temporar la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, pentru a fi internată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă informăm că, în seara zilei de marţi, 28.04.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de reţeaua sanitară publică. Având în vedere recomandarea reţelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava", a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Conform sursei citate, Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, "cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020". Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătăţii, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secţie de boli infecţioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidenţa acestui context epidemiologic.

În cadrul secţiei amenajate pentru pacienţii confirmaţi COVID-19, au fost stabilite circuite funcţionale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum şi spaţii pentru decontaminare şi echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgenţă, secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienţilor care necesită îngrijiri de terapie intensivă.

Conduita terapeutică în orice caz identificat se asigură în colaborare cu reţeaua sanitară publică, precizează ANP.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.