O persoană aflată în arest preventiv, confirmată cu coronavirus în reţeaua sanitară publică, a fost transferată temporar la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava, pentru a fi internată.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Vă informăm că, în seara zilei de marţi, 28.04.2020, la Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava a fost transferată temporar, în vederea internării, o persoană aflată în stare de arest preventiv în cursul urmăririi penale, confirmată COVID-19 de reţeaua sanitară publică. Având în vedere recomandarea reţelei sanitare publice de urmare a protocolului clinic în penitenciar-spital, acest caz va fi gestionat de personalul specializat al Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava", a transmis, miercuri, Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Conform sursei citate, Penitenciarul-Spital Bucureşti-Jilava este unitatea sanitară desemnată pentru monitorizarea, tratamentul şi îngrijirea pacienţilor critici, "cu infecţii emergente şi reemergente, denumite în continuare AP-IE/RE, conform OMS nr. 489 din 23 martie 2020". Anterior acestei desemnări de către Ministerul Sănătăţii, unitatea penitenciar-spital, în cadrul căreia există o secţie de boli infecţioase, a fost prevăzută în planurile de măsuri elaborate la nivelul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor ca unitate suport în cazul persoanelor private de libertate care pot intra sub incidenţa acestui context epidemiologic.

În cadrul secţiei amenajate pentru pacienţii confirmaţi COVID-19, au fost stabilite circuite funcţionale pentru delimitarea zonelor contaminate de cele aseptice, precum şi spaţii pentru decontaminare şi echipare/dezechipare. Saloanele amenajate dispun de aparatura necesară gestionării unor cazuri uşoare sau medii de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, pe durata stării de urgenţă, secţia Anestezie şi Terapie Intensivă din cadrul Penitenciarului-Spital Bucureşti-Rahova se subordonează din punct de vedere operaţional Penitenciarului-Spital Bucureşti-Jilava, pentru o eventuală preluare a pacienţilor care necesită îngrijiri de terapie intensivă.

Conduita terapeutică în orice caz identificat se asigură în colaborare cu reţeaua sanitară publică, precizează ANP.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.