Patru elevi de la Şcoala 129 din Bucureşti au fost confirmaţi cu noul coronavirus, iar unitatea a trecut la cursuri online. De asemenea, a fost confirmat un angajat de la Şcoala Gimnazială nr. 108 şi unul de la Liceul de Coregrafie Floria Capsali.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Primăria Sectorului 4 a dispus în regim de urgenţă, măsuri de dezinfecţie a întregii clădirii în care funcţioneză Şcoala Gimnazială nr. 129, după ce în cursul zilei de astăzi, 29.09.2020, patru elevi au fost confirmaţi pozitiv la SARS-COV 2. În aceste condiţii, la recomandarea Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, unitatea de învăţământ a intrat în scenariul roşu de funcţionare în condiţii de pandemie – întreaga activitate didactică s-a mutat exclusiv în sistem on-line pentru următoarele 14 zile”, a transmis, marţi seară, Primăria Sectorului 4.

Sursa citată a preciat că măsuri similare, de dezinfecţie a spaţiilor de învăţământ, au fost luate şi la Şcoala Gimnazială nr. 108 şi la Liceul de Coregrafie Floria Capsali, acolo unde, tot în cursul zilei de astăzi, câte un cadru didactic de la fiecare unitate şcolară a primit confirmarea infectării cu coronavirus.

”În aceste două cazuri, Direcţia de Sănatate Publică Bucureşti urmează să efectueze ancheta epidemiologică pentru stabilirea măsurilor ulterioare. În funcţie de rezultatele anchetei epidemiologice,  autoritatea locală va asigura şi testarea tuturor cadrelor didactice de la şcolile menţionate şi va implementa orice altă măsură ce se va impune”, a mai transmis Primăria.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.