Premierul Ludovic Orban afirmă că, după orice măsură de relaxare, va fi evaluat impactul epidemiologic, pentru că nu ne putem permite să crească numărul de infectări cu coronavirus. "Avem zile în care numărul de persoane care s-au vindecat este mai mare decât numărul persoanelor care au fost diagnosticate ca pozitiv. Deja suntem pe un plafon şi vom avea o tendinţă de descreştere, cu singura condiţie să nu ne relaxăm, să nu renunţăm la toate rigorile de comportament", spune el.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Orban a spus, luni, într-o conferinţă de presă, că din punctul de vedere al cazurilor de infectare cu coronavirus, ţara noastră se află pe un plafon, cu o tendinţă de descreştere. 
 
"Pe orice măsură de relaxare vom evalua impactul epidemiologic pentru că nu ne putem permite să revină, să crească numărul de infectări semnificativ, să punem în pericol sănătatea şi viaţa oamenilor. Va fi păcat, am trecut de o perioadă grea, după cum arată graficul suntem deja pe un plafon. Avem, în ultimele zile, avem zile în care numărul de persoane care s-au vindecat este mai mare decât numărul persoanelor care au fost diagnosticate ca pozitiv. Deja suntem pe un plafon şi vom avea o tendinţă de descreştere, cu singura condiţie să nu ne relaxăm, să nu renunţăm la toate rigorile de comportament care ne-au permis să menţinem un nivel atât de scăzut al răspândirii virusului”, a mai afirmat Orban.
 
Potrivit datelor anunţate luni la ora 13.00, alte 349 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore, totalul fiind de 13.512.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.