Zeci de şoferi de autobuze şi vatmani, angajaţi ai societăţii de transport local din Oradea, au protestat, joi, în Piaţa Unirii din oraş, acuzând conducerea companiei că ar dori să disponibilizeze o parte din personal fără să existe însă un dialog cu salariaţii şi cerând totodată creşterea valorii tichetelor de masă şi a celor cadou.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Şoferii şi vatmanii, angajaţi ai Oradea Transport Local SA (OTL), au participat la protest în afara orelor de program, iar acţiunea lor nu a afectat programul mijloacelor de transport în comun din Oradea.

Oamenii s-au adunat în Piaţa Unirii din centru municipiului Oradea, având flueire şi vuvuzele, iar unii dintre ei au afişat bannere cu mesajele ”Consilierii locali nu verifică cheltuirea banului public în OTL. Primăria acoperă greşeli de management, nesancţionându-le” şi ”Funcţionăm după prevederi legale sau după bunul plac al autorităţilor locale?”.

Preşedintele Sindicatului Transloc din cadrul societăţii de transport, Virgil Mînz, a declarat jurnaliştilor că protestul a fost declanşat deoarece în cadrul societăţii se doreşte o reorganizarea posturilor care ar însemna disponibilizarea unor angajaţi.

”Am înţeles de la directorii noştri că domnul primar le-ar fi spus că  din cauza faptului că s-au tăiat acele 102 taxe de către PSD bugetul Oradiei va fi diminuat. Am înţeles că s-a transmis societăţilor subordonate să facă reduceri de personal” a spus Mînz.

Potrivit acestuia, angajaţii de la SC OTL SA cer să aibă discuţii cu conducerea societăţii cu privire la planurile viitoare, iar ca revendicări de ordin salarial solicită creşterea valorii tichetelor de masă şi a celor cadou, în condiţiile acceptate de lege.

Protestul şoferilor de autobuze şi vatmanilor orădeni a durat câteva ore, perioadă în care protestarii s-au înlocuit, pe rând, în funcţie de programul de lucru, la acţiunea de protest participând doar cei care erau în afara orelor de program pentru a nu afecta transportul public local.

Virgil Mînz a mai spus că în urmă cu 15 ani SC OTL SA avea 1.000 de angajaţi, iar acum are aproximativ 600 chiar dacă parcul de autobuze şi tramvaie a rămas la fel de mare.

SC Oradea Transport Local SA este societatea care deserveşte trasportul public local în municipiul Oradea fiind în subordinea Consiliului Local. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.