Operaţiunea de salvare a celor două persoane surprinse de avalanşă în Munţii Făgăraş a fost finalizată, vineri, după 17 ore. 11 salvamontişti din Sibiu au intervenit în condiţii extrem de dificile, cu vizibilitate sub cinci metri. Femeia rănită a fost predată de salvatorii montani unui echipaj SMURD, iar în prezent este evaluată de medicii din Unitatea de Primiri Urgenţe Sibiu, dar este în stare stabilă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamontiştii din Sibiu au anunţat, vineri, finalizarea intervenţiei din Munţii Făgăraş după 17 ore.  

”Intervenţia a fost extrem de dificilă din cauza pericolului de avalanşă, a vizibilităţii reduse (5m), a viscolului şi a temperaturilor scăzute, respectiv minus -19 grade”, au transmis, vineri, salvamontiştii din Sibiu.  

Aceştia au explicat că cele două persoane surprinse de avalanşă erau echipate corespunzător, îmbrăcăminte şi încălţăminte adecvată, colţari, piolet, dar au fost surprinşi de o avalanşă de placă. 

Tânăra rănită, în vârstă de 26 de ani din Iaşi, a fost predată unui echipaj SMURD care a transportat-o la Spitalul Judeţean Sibiu.  

La ora transmiterii acestei ştiri, ea este evaluată de medicii de la Sibiu.  

”Pacienta de 26 de ani surprinsă de avalanşă în Munţii Făgăraş a fost adusă la Unitatea de primiri Urgenţe a SCJU Sibiu de către un echipaj SMURD. A fost preluată imediat de personalul medical, prezintă contuzii, suspiciuni de fractură la membrul inferior drept şi de entorsă la membrul inferior stâng si este conştientă şi stabilă. În momentul de faţă au loc investigaţii medicale pentru stabilirea conduitei terapeutice”, a declarat purtătorul de cuvânta Spitalului Judeţean Sibiu, Decebal Todăriţă.  

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.