O petiţie pentru instalarea de "scuturi anti-suicid” pe marginea peroanelor de metrou a fost iniţiată online, după incidentul de marţi seară, în care o tânără a fost împinsă în faţa garniturii de metrou în staţia Dristor 1 şi a murit. Petiţia a fost semnată deja de aproape 10.700 de persoane.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
CITEȘTE ȘI Femeia care a ucis o tânără la metrou posta pe Facebook mesaje incoerente şi îl acuza pe fratele ei de abuz sexual

Semnatarii solicită Primăriei Capitalei şi Metrorex instalarea unor „scuturi anti-suicid”, transparente, pe toată lungimea peronului, cu uşi care se deschid doar când trenul este în staţie, blocând, astfel, persoanele să ajungă în zona de rulare a metroului şi, deci, tentativele de omor, suicid sau accidentele.

Oamenii propun ca, în cazul în care nu există suficiente fonduri pentru scuturi, să fie montaţi senzori în dreptul staţiilor, care să ducă la oprirea curentului când detectează mişcare.

„Dacă nu este posibil din cauze financiare montarea scuturilor, atunci montarea unor senzori în dreptul staţiilor pentru a opri curentul şi metroul în tunel când detectează mişcare de pe peron în direcţia zonei de rulare a trenului”, se arată în motivarea petiţiei.

De asemenea, semnatarii solicită montarea unor camere de supraveghere performante, cu rezoluţie mare, pentru „identificarea mai uşoară a persoanelor periculoase ce atentează la bunurile si viaţa călătorilor”.

Petiţia a fost iniţiată după ce o tânără în vârstă de 25 de ani a murit marţi seară, în staţia de metrou Dristor. Ea a căzut în faţa unei garnituri de metrou, iniţial suspectându-se că a fost vorba despre o sinucidere. Poliţia Capitalei a anunţat, după câteva ore, că tânăra a fost de fapt împinsă de o altă femeie şi a făcut publice imagini cu aceasta.

Femeia încercase un gest similar în staţia Costin Georgian, cu puţin timp înainte, când a împins o altă tânără, dar aceasta nu a păţit nimic. Conform Poliţiei, cea care a fost prima ţinta agresiunii a făcut reclamaţie în jurul orei 20:00.

Agresoarea este cercetată pentru omor şi tentativă de omor şi a fost arestată preventiv pentru 30 de zile.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.