O bază de tratament cu ape minerale va fi construită în comuna Vizantea-Livezi din judeţul Vrancea, în urma unui proiect în valoare de peste 37 de milioane de lei, derulat de Compania Naţională de Investiţii. Baza va include, între altele, săli pentru balneoterapie, electroterapie, fizioterapie, dar şi o piscină exterioară pentru agrement, şi va avea circa 460 de locuri de cazare, din care 400 pentru tratament.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ministrul lucrărilor publice, dezvoltării şi administraţiei, Ion Ştefan, a semnat, astăzi, 9 august a.c., în comuna Vizantea-Livezi (jud. Vrancea), ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii ”Construire bază de tratament” în satul Vizantea-Mănăstirească din comuna Vizantea-Livezi. Proiectul, în valoare de 37.516.152,49 lei, va fi realizat prin subprogramul ”Alte obiective de interes public sau social în domeniul construcţiilor” din cadrul Programului naţional de construcţii de interes public sau social (PNCIPS), derulat de Compania Naţională de Investiţii, instituţie aflată sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA)”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Lucrărilor Publice.

Conform proiectului, baza de tratament de la Vizantea-Livezi va beneficia de o clădire cu săli destinate tratamentului balneo, săli de electroterapie, fizioterapie, băi la cadă, piscină interioară, cu un cupaj de ape minerale, atât pentru agrement, cât şi pentru kinetoterapie, restaurant, spaţii de cazare, piscină exterioară de agrement şi tratament, vestiare, toalete etc.

Baza de tratament va avea o capacitate de cazare de circa 400 de locuri pentru tratament şi aproximativ 60 de locuri de cazare.

Durata de realizare a investiţiei este de 26 de luni, dintre care 24 de luni sunt pentru execuţie şi 2 luni - pentru proiectare.

Proiectul a fost realizat în colaborare cu Direcţia de Sănătate Publică Vrancea şi Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Vrancea, pentru a fi autorizat de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale şi Ministerul Sănătăţii, astfel încât pacienţii să poată beneficia de proceduri şi în baza unor bilete de tratament.

”MLPDA, prin CNI, susţine investiţiile pentru revitalizarea turismului balneo. Localitatea Vizantea-Livezi are acest proiect de reconstrucţie a vechii staţiuni, de mulţi ani. Cred că vrâncenii, ca, de altfel, toţi românii, au nevoie de aceste staţiuni, pentru tratament şi relaxare, aşa cum şi localităţile care beneficiază de aceste bogăţii naturale, în ape cu proprietăţi curative, să le poată exploata pentru o creştere economică şi un trai mai bun pentru localnici. În calitate de ministru al lucrărilor publice, voi susţine necondiţionat toate proiectele de dezvoltare a Vrancei, fie că vorbim de proiecte ale administraţiei publice, ori ale IMM-urilor”, a declarat ministrul Ion Ştefan, citat în comunicat.

În proiect sunt incluse sume şi pentru aducerea izvoarelor la locaţia bazei de tratament, pentru că izvoarele sunt deja amenajate de către administraţia publică locală.

”Primăria, în ultimii şase ani, a derulat investiţii în reforarea izvoarelor şi captarea lor. La momentul de faţă, primăria este proprietară a terenurilor, dar şi a izvoarelor. De asemenea, deţine licenţă de exploatare a apelor de la Agenţia Naţională de Resurse Minerale, pentru ca apele terapeutice din comuna Vizantea-Livezi să poată fi folosite pentru sănătatea oamenilor, aşa cum se întâmpla în urmă cu sute de ani”, a subliniat primarul comunei Vizantea-Livezil Dragoş Ciobotaru.

Satul Vizantea Mănăstirească se află în nord-vestul judeţului Vrancea, la 7 kilometri de Soveja. Primele efecte tămăduitoare ale apelor minerale de la Vizantea au fost cunoscute de localnici din timpuri îndepărtate, neatestate documentar.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.