Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că, până în prezent, nu există nicio cerere a transportatorilor pentru a protesta în Bucureşti, adăugând că nu există motive pentru care o astfel de solicitare să fie respinsă. El a precizat însă că este important să nu fie paralizată activitatea şi că nu o să fie aprobată blocarea Pieţei Universităţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Legea spune că autorizaţia pentru protest este dată de primar, în cazul nostru, primarul municipiului Bucureşti.  Noi am autorizat toate protestele care ni s-au cerut de-a lungul timpului. Probabil că au fost 1.000 de proteste de la începutul acestui mandat, inclusiv împotriva mea, câteva. Nu avem o cerere până în acest moment. Din momentul în care o să avem o cerere, o să întrunim o comisie. În comisia asta sunt reprezentanţi ai Jandarmeriei, ai Poliţiei, ai Poliţiei Rutiere, că e foarte important să stânjenim cât mai puţin circulaţia oamenilor din Bucureşti. Şi evident că o să fie invitaţi şi reprezentanţi ai celor care fac cererea, aşa cum se întâmplă la fiecare cerere de acest tip. Evident că nu există motive pentru care un astfel de protest să fie respins”, a declarat Nicuşor Dan, vineri, la Digi 24. 
 
El a precizat însă că nu va fi aprobat un protest care să blocheze activitatea în centrul Capitalei. 
 
“În condiţii în care nu este paralizată activitatea. Nu o să aprobăm niciodată blocarea Pieţei Universităţii, să nu se mai treacă pe acolo. O să aprobăm o formă de protest, care să nu stânjenească activitatea curentă a bucureştenilor. (…) La prima vedere, întrucât se doreşte un protest la Piaţa Victoriei, acolo este un spaţiu suficient pentru protest ca să nu paralizăm circulaţia”, a explicat primarul Capitalei. 
 
El a adăugat că legea prevede ca între momentul în care se face cererea şi momentul în care este autorizat protestul trebuie să fie cel puţin 72 de ore.
 
Zeci de camioane, autovehicule ale unor firme de transport, dar şi utilaje agricole participă, vineri, pentru a treia zi consecutiv, la un protest care are loc pe şoseaua de centură a Capitalei, dar şi în mai multe judeţe. Surse din rândul organizaţiilor patronale ale transportatorilor au declarat pentru News.ro că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei. Şi reprezentanţii fermierilor vor să protesteze cu utilaje agricole, în Piaţa Victoriei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.