Zeci de camioane, autovehicule ale unor firme de transport, dar şi utilaje agricole participă, vineri, pentru a treia zi consecutiv, la un protest care are loc pe şoseaua de centură a Capitalei, dar şi în mai multe judeţe. Surse din rândul organizaţiilor patronale ale transportatorilor au declarat pentru News.ro că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei. Şi reprezentanţii fermierilor vor să protesteze cu utilaje agricole, în Piaţa Victoriei. Premierul Marcel Ciolacu are vineri, de la ora 15.00, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii transportatorilor şi fermierilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Zeci de autovehicule ale unor firme de transport participă, vineri, pentru a treia zi consecutiv, la un protest spontan. 
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)
 
Camioane din mai multe zone ale ţării se află la intrarea în Capitală. 
 
Surse din rândul organizaţiilor patronale ale transportatorilor au declarat pentru News.ro că săptămâna viitoare vor să solicite autorizarea unui protest în Piaţa Victoriei. 
 
”Săptămâna viitoare vom încerca să depunem o autorizaţie, să vedem ce va spune Primăria, dacă ne-ar lăsa în Piaţa Victoriei sau nu. Am vrea să organizăm un protest pe o perioadă de mai multe zile, vrem să fim auziţi”, a declarat pentru News.ro un reprezentant al transportatorilor.

La rândul său, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, prin organizaţiile componente (Federaţia Naţională PRO AGRO, Liga Asociaţiilor Producătorilor Agricoli din România - LAPAR, Uniunea Naţională de Ramură a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV şi Asociaţia Forţa Fermierilor - AFF), îşi exprimă solidaritatea cu membrii fermieri care protestează în mai multe judeţe şi la intrarea în Bucureşti.

”Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare va transmite Ministerului Agriculturii o listă completă de problemele din sectorul agricol care au nevoie de rezolvare urgentă, cu termene ce trebuie asumate la nivel guvernamental. De asemenea, problemele fermierilor vor fi transmise şi preşedintelui României, premierului României şi tuturor miniştrilor din Guvern. Pentru fiecare dintre probleme, în ultimele luni, AAC a transmis decidenţilor politici adrese oficiale şi interpelări ce au rămas fără răspuns”, se arată într-un comunicat de presă transmis, vineri, de Forţa Fermierilor.

În plus, Alianţa pentru Agricultură şi Cooperare, structură membră a COPA-COGECA, va face o informare către organizaţia europeană şi va solicita ca pe agenda de lucru a întâlnirilor de săptămâna viitoare să fie discutată şi situaţia fermierilor din România.

Potrivit sursei citate, luni, organizaţiile Membre AAC vor participa la întâlnirea de la Ministerul Agriculturii de la care aşteptăm soluţii concrete şi termene pentru rezolvarea punctuală a problemelor de pe lista de revendicări.

”În lipsa unor asumări clare şi a unor acţiuni concrete ca urmare a şedinţei, AAC va solicita săptămâna viitoare autorizarea unui protest cu tehnică agricolă la Bucureşti, în Piaţa Victoriei, dar şi la nivel nivelul fiecărui judeţ. Avem încredere că acţiunea noastră nu va fi împiedicată de chestiuni birocratice şi că autorizarea protestului va fi făcută în regim de urgenţă. Un număr foarte mare dintre membrii organizaţiilor noastre au intrat deja în a treia zi de protest. Suntem alături de ei şi îi asigurăm de tot sprijinul şi de implicarea organizaţiilor din care fac parte. Ne dorim ca toate acţiunile de protest să decurgă fără incidente, dar şi ca forţele de ordine să dovedească înţelegere şi să nu împiedice desfăşurarea paşnică a evenimentelor”, adaugă Forţa Fermierilor.

Sursa citată face un apel public ca mişcarea fermierilor să nu fie folosită în scop electoral, iar protestul să nu fie politizat în niciun fel. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.