Primarul Capitalei Nicuşor Dan a precizat că obligaţiunile emise de către PMB intră vineri la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta fiind a 7-a emisiune pe care Primăria Capitalei o emite, începând cu anul 2015. Edilul general a adăugat că, joi, a acoperit acel împrumut de 555 de milioane pe care BERD l-a oferit Municipalităţii în anul 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Obligaţiunile emise de Primăria Municipiului Bucureşti intră astăzi la tranzacţionare pe Piaţa Reglementată a Bursei de Valori Bucureşti, aceasta fiind a 7-a emisiune pe care Primăria Capitalei o emite, începând cu anul 2015. La fel ca anul trecut, emiterea obligaţiunilor municipale ale Primăriei Capitalei a fost un succes. Ieri am acoperit acel împrumut de 555 de milioane pe care BERD l-a oferit Municipalităţii în anul 2020. Mulţumesc de asemenea şi consorţiului de bănci care a subscris. Faptul că Fitch ne-a îmbunătăţit ratingul individual dovedeşte că suntem serioşi, că am recâştigat încrederea pieţei de capital şi a pieţei în general”, a scris Nicuşor Dan, vineri pe Facebook.
 
Edilul a adăugat că Primăria Capitalei plănuieşte să iasă în curând cu alte două împrumuturi, 150 de milioane de lei pentru investiţii şi aproximativ 170 de milioane de lei pentru refinanţarea unor rate pe care le avem de plătit.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.