Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că vor fi amplasaţi senzori seismici pe toate clădirile rezidenţiale pe care Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS) le va consolida prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălţime de minim P+3.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
„Amplasăm senzori seismici pe o clădire care va fi consolidată fără mutarea locatarilor. Specialiştii Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) au montat senzori pentru înregistrarea şi transmiterea în timp real a mişcărilor seismice viitoare şi înţelegerea comportamentului unei clădiri care urmează a fi consolidată seismic de către Primăria Capitalei, prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Sesimic (AMCCRS)”, a scris Nicuşor Dan, marţi pe Facebook.
 
El a adăugat că asemenea senzori vor fi montaţi pe toate clădirile rezidenţiale pe care AMCCRS le va consolida prin Programul Naţional de Consolidare a Clădirilor cu Risc Seismic, care au un regim de înălţime de minim P+3.
 
„Iniţiativa face parte din programul pilot de cercetare şi dezvoltare inovativă 2021-2027, susţinut de Uniunea Europeană prin proiectul HORIZON – MULTICARE. Imobilul de două etaje şi 24 de apartamente, se află pe str. Intrarea Văcăreşti nr.2, sector 4 şi a primit finanţare europeană nerambursabilă de aproximativ 560 000 euro”, a completat primarul Capitalei..
 
De asemenea, soluţia propusă constă în consolidarea pe exterior a imobilului, prin implementarea unui schelet extern ce va creşte rezistenţa la seism a clădirii, precum şi un sistem performant de panouri de faţadă – pentru creşterea eficienţei energetice, a mai spus edilul general.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.